понеделник, 29.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Спорт

Всички статии от избраната рубрика

Мачът на живота

Градската среда създава куп предпоставки за изнежването на подрастващите и често пъти родителите записват децата си на някакъв спорт, за да подобрят физическото им здраве, като се надяват това да ги направи по-активни и организирани в живота. Консумацията на вредни храни от своя страна също допринася за влошаване здравословното състояние на българите. И след като лятото се изниза и отпуските свършиха, гражданите се прибраха вкъщи да чакат покорно грипа. Подготовката за затварянето тече отсега. Хората се запасяват с маски, тоалетна хартия и други, по-дефицитни за зимния период стоки.

Предизвикателството да надмогнеш себе си

„Неофит Рилски маратон“ не е просто състезание, то е история и приключение, което предоставя на бегачите уникална възможност да изпитат древната легенда за Фидипид и да преодолеят предизвикателството на черните пътища. Този маратон съчетава природата и историята на България, предоставяйки на участниците незабравимо изживяване. 

Маратон Неофит Рилски с гост- общинския чиновник, който пробяга света

Той е маратонец, единствен по рода си за България. Определян е от световните медии като феномен, награждаван е на 3 континента, пробягва над 7 маратона на година при препоръчителни 3. Негова специалност са планинските маратони. Денивелация от 5000 м и трасе от 50 км са нещо обикновено за него.

Успех за Исторически парк на състезанието по стрелба с исторически лък в Думбравени, Румъния

На 8, 9 и 10 септември стрелците от клуб „СИВА“ на Исторически парк взеха участие в Третия международен турнир по историческa стрелба в Думбравени, Трансилвания, Румъния. Местният клуб за поредна година събира стрелци от близо и далече, като инициативата получава сериозна подкрепа от местната власт. Лично кметът на населеното място осигурява паричните награди за най-добрите стрелци.