събота, 27.07.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Спорт

Всички статии от избраната рубрика

Стрелци с традиционен лък от Исторически парк на състезание в най-щастливия град в Румъния – Орадя

Нека се разровим назад в любопитната история на съседна Румъния, за да попаднем в китното градче Орадя, което е било унгарско, трансилванско, османско и хабсбургско притежание, преди да стане част от днешна Румъния. Накъдето и да погледнем, по историческите фасади на сградите си личат следи от шареното минало на града. Когато се разхождаме, имаме чувството, че сме попаднали в приказка. Сякаш зад всеки ъгъл ни очаква красива принцеса или смел воин, яхнал коня си.Тук всяка сграда има своеобразна архитектура, която нашепва своята велика история. Градът все още носи осанката на елегантното си минало и енергията на съвременен град със собствена култура.

Мачът на живота

Градската среда създава куп предпоставки за изнежването на подрастващите и често пъти родителите записват децата си на някакъв спорт, за да подобрят физическото им здраве, като се надяват това да ги направи по-активни и организирани в живота. Консумацията на вредни храни от своя страна също допринася за влошаване здравословното състояние на българите. И след като лятото се изниза и отпуските свършиха, гражданите се прибраха вкъщи да чакат покорно грипа. Подготовката за затварянето тече отсега. Хората се запасяват с маски, тоалетна хартия и други, по-дефицитни за зимния период стоки.

Предизвикателството да надмогнеш себе си

„Неофит Рилски маратон“ не е просто състезание, то е история и приключение, което предоставя на бегачите уникална възможност да изпитат древната легенда за Фидипид и да преодолеят предизвикателството на черните пътища. Този маратон съчетава природата и историята на България, предоставяйки на участниците незабравимо изживяване. 

Маратон Неофит Рилски с гост- общинския чиновник, който пробяга света

Той е маратонец, единствен по рода си за България. Определян е от световните медии като феномен, награждаван е на 3 континента, пробягва над 7 маратона на година при препоръчителни 3. Негова специалност са планинските маратони. Денивелация от 5000 м и трасе от 50 км са нещо обикновено за него.

© Всички права са запазени, 2024.