понеделник, 29.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Библиотека

Всички статии от избраната рубрика

Какво не знаем за богатите?

Има много книги, написани за богатството и богатите хора, в които те са описани като хора, които мислят за другите и искат да помагат, но виждаме, че в живота нещата изглеждат по коренно различен начин. Богатите хора стават все по-богати, а бедните все по-бедни. Мнозина посещават курсове за богатство и успех, но крайният резултат е един и същ. Нещо повече – всеки ден се борят да спазват законите – държавните и корпоративните, с надеждата, че един ден ще станат част от кръга на избраните, но уви, те също прекарват живота си в празна надежда и разочарование. Има ли нещо, което не знаем? Има ли информация, която ще ни помогне да разкрием загадката? 

“Зеленият крал” - любимата книга на всеки мечтател

Книгата е цял един живот. Хубавата книга е повече от един живот. Тя помага на човек да научи неща, които му помагат да живее така, все едно е живял сто живота. Да намериш хубава книга е по-ценно, отколкото да намериш златно съкровище. Книгата, с която ще ви запознаем, се нарича „Зеленият крал“. Неин автор е Пол Лу Сюлицер. Как тази книга отново се издава в България? През 2020 г. една жена спира изпълнителния директор на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов и го пита дали е чел тази книга.

Овеч: През погледа на орела

Всеки възход на България е белязан от подем на книжнината. Всички държавници, които са мислили и действали за векове напред, са наблягали на създаването на качествени книги. В последните години е явно, че няма държавник, който да мисли за напред, и се лансира само чужда книжнина или се прави такава, че тя да служи на чужди интереси.

  • ПРЕД.
  • 1.
  • СЛЕД.