понеделник, 29.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Инициативи

Всички статии от избраната рубрика

Добруджанци и Ветринци проведоха съвместнo доброволчески акции край Добрич

Доброволци от гражданското общество в община Ветрино и дейни жители на Добрич, членове на Сдружение „ДоброЖънци“, проведоха съвместна доброволчески акция. Заедно те разчистиха голяма част от изхвърлените отпадъци на околовръстния път на Добрич около кръговото кръстовище, което води към гр. Генерал Тошево, и си обещаха, че това е едва първата от много съвместни доброволни инициативи. Най-малкият участник в акцията беше 8-годишната Велизара, която сподели, че предпочита да чисти България, отколкото да играе на компютъра. Сред участниците имаше също ученичка и пенсионери.

Предстои издаването на „Красив Велинград“, „Красив Батак“ и др.

Изразът „Красотата ще спаси света!“ принадлежи на Ф. Достоевски, който е вярвал, че красотата е у всеки от нас, просто трябва да се разбере и да се открие. И тогава, когато хората се ръководят от най-доброто, което е в душите им и правят добро, те ще бъдат истински щастливи. И светът ще бъде спасен от точно тази вътрешна красота.

Фондация „Въздигане“ – апостолска работа за една по-добра България

Това е единствената фондация в България, в която никой не получава заплата за добрите дела, в които участва. Резултатите от действията на доброволците се постигат с постоянство и няма ден, в който те да спрат да работят в името на едно по-осъзнато общество и по-добра България. 

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ХРАМА ,,СВЕТА ПЕТКА'' в село Средно село, Община Ветрино

Малко хора си спомнят, че връзката ни с Бог е само и единствено наш ангажимент, а не на държавата. Научени да чакаме друг да ни оправи и с времето изгубихме вярата си, което се отрази на броя свещеници и състоянието на повечето църкви в люлката на Православието-България. Състоянието на църквите е отра­жение на вярата на хората в Бог. Загубата на вяра води и до без­смислие в живота. Няма пари, власт и известност, които да го запълнят. Време е да започнем да се грижим за нашите храмове и да учим себе си и децата на вяра в Бог.