понеделник, 29.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Книгите променят живота

Всички статии от избраната рубрика

Участник в действието или невинна жертва?

В живота си постоянно сме изправени пред избори. Кой път да поемем, е често срещана питанка за всеки един от нас. Един-единствен обаче е изборът, от който човек понася само загуби – изборът да си жертва. В тази роля е много удобно, няма отговорности и очаквания, няма нито разочарование и вина – винаги те са на сметката на някого другиго. Веднъж влизайки в тази зона на комфорт, са нужни кански усилия, за да се върне човек на пътя на отговорността. Някои хора правят този избор още от детска възраст, при други се получава след неколкократни пречупвания на мечтите и желанията им.

Колко си готов да търсиш, за да намериш?

Лидерите ръководят света и управляват съдбините на хората. Какво отличава лидера от обикновения човек? Родените да управляват са дейни, желаещи успеха и готови да променят себе си и света. За да разкрият пълния си потенциал, много често е нужно да се сдобият с правилните насоки и начини за изграждане на характер, за да подобрят своя и живота на другите. В този брой ще ви запознаем с Дамян Йорданов – музикант, свирещ на българския народен инструмент кавал.

Бързо-трудният или бавно-лесният път?

Вече нееднократно сме ви запознавали с успешни примери за хора, които избират правилния път за работа с парите си. На всеки човек му се иска да си позволява повече, да пазарува свободно, да използва нови и качествени вещи, да не се ограничава и да не гледа цифрите на етикетите на стоки и услуги. Това положение обаче се постига постепенно и не с еднократни усилия, а с изграждането на навици и правилна система за работа с парите. 

Как да бъдем лидери и хората да ни последват?

През живота на човек често се случва да има идея или желание да направи нещо – било то да създаде бизнес, организация или да осъществи дадена инициатива. След този проблясък на вдъхновение обаче идва по-трудната част. За всяка дейност е нужно да се обединят хора, заедно да повярват в идеята и всички да вложат усилия, да извършат определена работа, за да завършат процеса. Именно тук е трудността пред повечето хора – как да направят така, че да бъдат последвани?