понеделник, 20.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Добри дела

Всички статии от избраната рубрика

Исторически парк продължава да подпомага българския фолклор

Още със самото си създаване Исторически парк подпомага опазването на българските традиции и предаването им на следващите поколения. Това се случва по най-различни начини – организиране на фестивали, издаване на книги и подпомагане на самодейни състави. Преди броени дни паркът помогна на ЖФГ „Здравец“ при НЧ „Просвета-1904“ – с. Млада гвардия, като осигури превоз на самодейците до с. Енево и гр. Суворово в два поредни дни.

Гражданското общество от община Ветрино и „ДоброЖънци“ с доброволческа акция по залесяване

Гражданските общества от община Ветрино и Добрич проведоха втора съвместна доброволческа акция. През изминалата неделя доброволци от с. Неофит Рилски, Сдружение „ДоброЖънци“ и жители на областите Добрич и Шумен се впуснаха да залесяват до малкия язовир край с. Плачидол, община Добричка.

Добруджанци и Ветринци проведоха съвместнo доброволчески акции край Добрич

Доброволци от гражданското общество в община Ветрино и дейни жители на Добрич, членове на Сдружение „ДоброЖънци“, проведоха съвместна доброволчески акция. Заедно те разчистиха голяма част от изхвърлените отпадъци на околовръстния път на Добрич около кръговото кръстовище, което води към гр. Генерал Тошево, и си обещаха, че това е едва първата от много съвместни доброволни инициативи. Най-малкият участник в акцията беше 8-годишната Велизара, която сподели, че предпочита да чисти България, отколкото да играе на компютъра. Сред участниците имаше също ученичка и пенсионери.

Доброволните инициативи в община Ветрино не спират

Доброволческите инициативи в общината се провеждат всяка събота и неделя, за да бъдат съобразени със стандартното работно време. В тях се включват дейни българи, които предпочитат да използват почивните дни в това да свършат нещо полезно и в хубава среда, пред това да се оплакват ,че нещо не е наред. Така докато едни търсят спасител, община Ветрино се превръща в средище за хората, които търсят начин да направят България по-добро място.