събота, 27.07.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Добри дела

Всички статии от избраната рубрика

Поредната група харизани поеха към Атон

Вече стана традиция група харизани от община Ветрино всяка година да се отправят към Зографския манастир на Атон. Въпреки че сега сме в предизборна кампания, ние не прекратяваме доброволческите дейности, които водят до съхранение на православната вяра, историята и културата на България.

За облагородяването и плевелите

През изминалия неделен ден по традиция нашите доброволци отново се събраха, за да дадат своя принос за облагородяването на община Ветрино. Този път в акцията се включиха и озеленителите на Исторически парк, които почистваха от плевели, подрязваха клони и се погрижиха тревичката да бъде прясно окосена. 

Исторически парк продължава да подпомага българския фолклор

Още със самото си създаване Исторически парк подпомага опазването на българските традиции и предаването им на следващите поколения. Това се случва по най-различни начини – организиране на фестивали, издаване на книги и подпомагане на самодейни състави. Преди броени дни паркът помогна на ЖФГ „Здравец“ при НЧ „Просвета-1904“ – с. Млада гвардия, като осигури превоз на самодейците до с. Енево и гр. Суворово в два поредни дни.

© Всички права са запазени, 2024.