понеделник, 29.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Свят

Всички статии от избраната рубрика

ОПИТ ЗА ПРОМИВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО

Тъжни дни за Европа и за европейците. Раздирана от страхове от глобална война, от нападение от страна на Русия, с отслабена индустрия, поставена на колене без евтини енергоносители, без ярки водачи с духовен ръст и визия за години напред, унизена и подчинена буквално на Вашингтон и Лондон, плащаща сметката за чуждо пиршество. Губят се следите от идеите за свобода, равенство, братство, от свободното движение на стоки, капитали, хора и идеи. Няма и следа от някогашното мото „Единни в многообразието“.

РАЗПАД НА ДЪРЖАВНОСТТА

За 2023 г. Световният съвет за пътувания и туризъм (WTCC) е прогнозирал пътуванията в България да нараснат с над 14%, а приходите от туризъм да достигнат 11,4 млрд. лв. Ръстът е с повече от две трети спрямо приеманата за рекордна за българския туризъм 2019 г. преди пандемията. Това е по време на текуща война за втора поредна година и военни сблъсъци в Близкия изток! Според същия доклад секторът ще съставлява около 10% от реалната икономика на България, или 19,1 млрд. лв. През следващото десетилетие секторът ще има 364 хил. работни места, свързани с туризма у нас.

Исторически парк достига до българите в САЩ

На 3 юни т.г. в град Дойлстаун, Пенсилвания, САЩ, се проведе Десетият годишен български събор, в който участваха над 1000 български семейства, които живеят и работят в Америка. Събраха се семейства от Ню Джърси, Вашингтон, Делауеър, Охайо и Пенсилвания. Всяка година събитието се провежда с изпълнения на българска музика, хора и ръченици.

Село Неофит Рилски става част от световна платформа за бутикови почивки

Чудесата, създадени в Неофит Рилски и община Ветрино, достигат до все повече очи и уши по света. Тези, които виждат красотата, автоматично асоциират сътвореното при нас с лукса, разкоша и високото качество. Това са специфики, които се ценят изключително много от този клас туристи, които не използват стандартните канали за избор на почивка или преживяване. Не е трудно да си представим, че известна личност, спортист или бизнесмен иска да отиде на някое изключително място и да получи усамотение в комбинация с културно преживяване, без да бъде преследван от журналисти, медии и фенове.