понеделник, 20.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Икономика

Всички статии от избраната рубрика

Манипулацията – една от отровите в съвременната икономическа система

В съвременното общество е изключително трудно да се докоснем до истината. Основната причина за това е липсата на сигурност и разбиране – все пак всеки възприема света по свой начин, различен от този, по който околните го възприемат.

Защо иновациите са най-ефективният път към постигането на мащабни резултати?

Много често думата „иновация“ се тълкува погрешно, като в нея се влага единствено и само идеята за абсолютно революционна технология. Всъщност иновацията не е нищо повече от незначително нововъведение, обикновено дължащо се на лека промяна, която създава възможност нещата да се случват по малко по-различен начин от общоприетия до момента.

Празниците не отмениха безплатните уроци по математика в община Ветрино

Докато десетки хиляди автомобили кръстосваха България по време на празниците и стотици хиляди празнуващи разпускаха на трапезата, добрите дела в село Неофит Рилски продължиха. Въпреки почивните празнични дни учителят Георги Великов за пореден път потегли от Варна до селото, за да проведе безплатните си уроци с малчуганите от община Ветрино и да ги въведе във все по-важния за бъдещето свят на математиката. 

Семинар на „Тогедър“ - перспективи в професията на финансовия консултант

През изминалата събота и неделя за пореден път се проведе семинар за нови стажанти на компания „Тогедър“, който има за цел да запознае участниците с перспективите в професията на финансовия консултант. Все повече хора търсят възможности за развитие, но малцина знаят какво точно искат да работят. На 11 и 12 май предстои следващият семинар, който може да се окаже добро начало за студенти, които освен да изкарат стаж, търсят възможност да натрупат знания и умения в сферата на продажбите и финансовите услуги.