Добруджанци и Ветринци проведоха съвместнo доброволчески акции край Добрич

Примерът, че заедно можем всичко, се пренася в цялата страна и скоро към семейството на свободните медии в България ще се присъедини и „Красив Добрич“.

Доброволци от гражданското общество в община Ветрино и дейни жители на Добрич, членове на Сдружение „ДоброЖънци“, проведоха съвместна доброволчески акция. Заедно те разчистиха голяма част от изхвърлените отпадъци на околовръстния път на Добрич около кръговото кръстовище, което води към гр. Генерал Тошево, и си обещаха, че това е едва първата от много съвместни доброволни инициативи. Най-малкият участник в акцията беше 8-годишната Велизара, която сподели, че предпочита да чисти България, отколкото да играе на компютъра. Сред участниците имаше също ученичка и пенсионери.

Плановете на доброволците са още този месец с помощта на озеленителния екип на Исторически парк да засадят 100 пауловни дръвчета край езерото в Плачидол, община Добричка, които са дарение от Петър Русев. Представителите на гражданското общество в община Ветрино – Андрей, Матей и Петър, поканиха дейните добруджанци на авто-мото изложението „Ние сме България“, което ще се проведе след броени дни, и част от доброволците проявиха силен интерес да се потопят в атмосферата край с. Неофит Рилски.

Междувременно група доброволци от с. Златия, община Добричка, запретнаха ръкави и също почистиха пътен участък от нахвърляните във времето отпадъци.

Дейните добруджанци вече се обединяват в групата в Телеграм „Доброволци Добрич“, чиито членове растат с всеки изминал ден. Така примерът, че заедно можем всичко, се пренася в цялата страна и скоро към семейството на свободните медии в България ще се присъедини и „Красив Добрич“

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД