Производството на чиста храна – мисия възможна

Наистина ли само за последните 80-100 години изгубихме способността си да произвеждаме чиста храна, както е правено хилядолетия? 

Дали приемаме храната като нещо, което е пряко свързано с нашето здраве, или пък като необходимост, с която просто засищаме глада си – това не променя факта, че я консумираме ежедневно.Огромен процент от хората, които произвеждат храна, твърдо заявяват позицията си по въпроса, че вече са отминали времената, в които е можело да не се използват пестициди и минерални (неорганични) торове. 

Наистина ли само за последните 80-100 години изгубихме способността си да произвеждаме чиста храна, както е правено хилядолетия? 

Доказателствата за безумието на това твърдение обаче са толкова много, че само човек, който има за цел да не ги открие, няма да се сблъска с тях. 

Това малко четиво има за цел да покаже на всеки, който се интересува от здравословна натурална храна, какъв е процесът по нейното създаване. Къде нещата са се променили и защо човечеството все по-рядко се наслаждава на онези истински, питателни, пълни с наслада плодове и зеленчуци, които няма как да сбъркаме, щом вкусим. За наша радост, въпреки настъпилите промени през годините, това съвсем не означава, че не можем да произвеждаме и днес качествени продукти за трапезата си.

Описаните методи, които позволяват храната ни да бъде онази, която са яли поколенията преди нас, се практикуват и могат да бъдат показани нагледно в градините на „Храна от село“, намиращи се в село Неофит Рилски, община Ветрино.

Прочетете цялото четиво тук -https://hranaotselo.bg/bg-BG/Blog

 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД