Исторически парк – интерактивна класна стая на открито 

Защото запалена веднъж, искрата на родолюбието-предизвиква пламък завинаги!

С всеки изминал ден се увеличават групите деца от детски градини и училища в цялата страна, които се включват в детските лагери на Исторически парк. Само от началото на пролетта са ни посетили групи от Балчик, Плевен, София, Варна, Бургас, Велико Търново и много други малки и големи населени места.

 

Децата и техните учители са вдъхновени, че при нас могат да приключенстват и да учат едновременно. В игрите се включва и световноизвестният герой – археологът Индиана Джоунс и компания. Всяка игра има различни етапи, които са свързани с историята по нашите земи. Всеки един етап от приключението включва физически дейности и активности, които изискват концентрация, самообладание, бързина, ловкост, точност – качества, които  развиват спортния дух у децата и те стават по-борбени и стремящи се към победа.

Игрите имат образователен елемент, защото, за да премине на следващ етап, отборът трябва да отговаря на въпроси от историята, бита и културата, свързани с различните епохи. Така децата получават знания чрез играта, докато в училище само биха ги научили като суха материя.

И познайте! НИКОЙ НЕ СЕ СЕЩА ЗА ТЕЛЕФОНА СИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ НА ИГРАТА!

Превръщайки Исторически парк в интерактивна класна стая, която е машина на времето, децата попиват с всяка клетка на тялото си,знание за нашата история. Така то остава завинаги трайно загнездено в съзнанието и сърцето им.

Всеки иска да се върне обратно и да бъде част отново и отново в приключението, наречено Исторически парк. Защото запалена веднъж, искрата на родолюбието-предизвиква пламък.

А не е ли това начинът, по който се раждат мечтателите и героите, на новото време, от които зависи бъдещето ни като нация, народ и родина?

Запишете вашите деца на детски исторически лагер в Исторически парк, като се свържете с нас на тел. 0896 612 175.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД