Стопанството „Храна от село“ споделя знания и опит

Над 80% от храната по магазините е вносна, все повече се търси българското производство .

Когато сме насочени само към стопанисването на нашия дом и не отделяме от своето време, за да направим света около нас по-добър, то рано или късно вложените от нас усилия ще бъдат обезсмислени, защото всичко останало ще тъне в разруха. 

В много занаяти част от хората отказват да споделят знанията и опита, който имат, за да могат да запазят своето конкурентно предимство и така да си гарантират, че нещата при тях ще вървят добре. Земеделието не прави изключение и е доста трудно да поговориш с някого, който ще пожелае да ти предостави своите знания, а още повече да е до теб, докато прохождаш и започнеш да вървиш по указаните стъпки. И всичко това е водено от страховете за загубване на клиенти, създаване на конкуренция и пренасищане на пазара с продукти от същия тип. Разглеждайки данните и виждайки, че в България над 80% от храната по магазините е вносна, а в същото време все повече хора търсят българското производство, става ясно, че има огромен недостиг на храна, произведена в България. Храна, която може да ни направи по-здрави, по-продуктивни и това да подобри цялостния облик на обществото.

Стопанството на "Храна от село", което се намира в село Неофит Рилси, влага усилия в тази посока всекидневно. Това не е просто стопанство за производство на истинска храна, а център, в който стотици хора през годината идват, за да получат знания и подкрепа в тяхното усвояване и прилагане. Голяма част от тези хора участват активно в процесите и в същото време получават подробни разяснения по текущите и други интересуващи ги въпроси. Организират се събития с такава насоченост и интересът към тях става все по-голям. Помага се на желаещите в изготвянето на плановете им – без значение дали е градина за лична консумация, или създаване на поминък чрез производство на истинска храна. Защото здравето и свободата са в основата на добруването на обществото. И за двете трябва да се грижим всеки ден! Всеки търсещ човек е добре дошъл при нас! 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД