Бъдете здрави с всяка хапка!

Темата за правилното и здравословно хранене днес все повече заема съзнанието на човека. Едни искат да отслабнат, други – да подобрят здравословното си състояние, а трети – просто да са в крак с модата. Така или иначе, всичко се върти около храната

Темата за правилното и здравословно хранене днес все повече заема съзнанието на човека. Едни искат да отслабнат, други – да подобрят здравословното си състояние, а трети – просто да са в крак с модата. Така или иначе, всичко се върти около храната.

„Храни се така, както искаш да се чувстваш“, е мнението на редица специалисти в областта на здравословното хранене. Според тях именно храната е един от основните елементи, които предопределят начина и качеството на живот на всеки от нас.

Информация за ползата и вредата от различни хранителни продукти се разпространява със скоростта на светлината, ежедневно се появяват нови и нови системи за правилно хранене. Според едни е необходимо да се откажем от месото, други ни съветват да консумираме само необработени продукти, да не близваме нищо приготвено със захар и така нататък.

Но какво всъщност представлява здравословното хранене? Не се притеснявайте, това не означава само броколи на пара с варено бяло пилешко месо или салата от моркови с две листа маруля три пъти на ден, както може да ви изглежда на пръв поглед. Дори не е нужно да тичате до книжарницата за последната новаторска и уникална книга по темата, за да започнете да елиминирате трескаво от храната си всички сладкиши, млечни продукти или да бягате от глутена като от дявол. Може би дори ще се изненадате колко реално изглежда консумацията на здравословна храна.

И така... кратко и ясно:

  1. Консумирайте пресни, натурални и качествени продукти.
  2. Избирайте плодове и зеленчуци, отгледани по нашите земи.
  3. Четете етикета и не купувайте продукти с голям срок на годност. Добра практика е да търсим такива с кратък и разбираем списък на съставките, което обикновено означава по-малко преработка.
  4. Избирайте продукти с по-малко опаковки, така ще се погрижите и за околната среда.
  5. Предпочитайте цели храни пред обработените, които могат да съдържат добавени соли и консерванти.

Наистина е толкова лесно, колкото изглежда. Принципно бихте могли да си кажете, че оттук нататък ще ядете истинска храна и ще оставите на другите повечето от индустриално преработените хранителни продукти от големите вериги магазини.

Ако искате да започнете веднага, елате в магазин „Зелас“ в село Неофит Рилски, където не е нужно да се чудите какво да гледате и да четете етикетите, защото всички вкусни неща, които може да закупите, са произведени в България с високо качество и с грижа за вашето здраве. Традицинното бяло сирене от овче, краве и биволско мляко ще ви накара да си купите от всичките видове, които изглеждат толкова примамливо, че не можете да си изберете само един. Апетитното кисело мляко ще ви изкуши да потърсите веднага лъжица, за да го опитате. Няма да отминете равнодушно разнообразните салати, прясно изпечения хляб, хрупкавата халва, сочната шунка, натуралната българска лютеница, студенопресованите сокове, бутиковите вина, ароматните сладка без добавена захар и, разбира се, за накрая – прекрасния ръчен шоколад. 

Важно е да помним, че здравословното хранене не е еднократен избор, а последователност от решения, които правим всеки ден. С надеждата да сте намерили ценна информация и вдъхновение в тези редове, ви насърчаваме да вървите напред с увереност и да направите здравето и благополучието си приоритет в живота!

Очаквайте вкусно продължение за магазин „Зелас“, и не само...

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД