събота, 27.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

„Човекът е човек, когато е на път“ -  или защо веднага да си стегнем багажа

Учените са доказали, че всяко раздвижване на нашето съзнание ни носи повече позитиви, отколкото си въобразяваме дори. Без значение от това какви сме по възраст, пол, образование, етническа принадлежност или възпитание, искаме ли да станем истински Човеци, е хубаво да пътешестваме. Веднага  се замисляме за ред основателни причини за да отприщим емоциите си и да отпътуваме.  Първо, със сигурност по време на път ще срещнем нови и различни от нас хора, като с някой от тях ще станем приятели завинаги

Силно начало на сезона за стрелците с традиционен лък от Исторически парк

Почитатели на древното изкуство на най-различни възрасти премериха усет и точно око в 9 интересни дисциплини. Разделени на групи, стрелците с много настроение откриваха 3D мишени, скрити в гората: заек и лисица в живописно дере, голяма кафява мечка, изправена на два крака, естествено, на голямо разстояние (кой смее да се приближи повече:), а бързата стрелба по диво прасе донесе много аплодисменти за най-пъргавите състезатели.

Пробуждането на един народ. Красотата на детския смях в Исторически парк

Няма дете, което да не очаква с трепетно вълнение ваканцията. Често пъти и те самите не знаят какво ще се случи, но просто по детски се потапят в своите мечти и фантазии за нещо различно.

Бум на посещаемостта през месец март в Исторически парк

Баба Марта тази година беше в добро настроение и ни зарадва с хубаво време. Пролетта сякаш нямаше търпение да „влезе във владение“. Всеки ден Исторически парк ни предлага все по-омайни гледки, аромати и емоции.