събота, 22.06.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Огромен интерес към откриването на новата атракция Розариум-Билкариум в с. Неофит Рилски

В село Неофит Рилски човек с упорит труд и желание може да сбъдне своите мечти. Само пет години след като Ивелин Михайлов сбъдна мечтата си да отвори Исторически парк – място, където българската история оживява по неповторим начин, тенденцията продължава.

Цветята „танцуват“ своя загадъчен танц в Исторически парк

Легендите разказват, че цветята са ни подарени от боговете и затова в тях се крият някакво вълшебство и тайнственост. Красотата им символизира висша хармония и съвършенство, а въображението на поетите нарича цветята пратеници на други светове.

Очарователен детски празник за Деня на детето в Исторически парк

По случай 1 юни, Международния ден на детето, в Исторически парк решихме да организираме цветен, запомнящ се празник за палавниците чрез игри. Децата, играейки, научават много нови неща за живота, завързват приятелства, които продължават след това години наред.

Стрелци с традиционен лък от Исторически парк на състезание в най-щастливия град в Румъния – Орадя

Нека се разровим назад в любопитната история на съседна Румъния, за да попаднем в китното градче Орадя, което е било унгарско, трансилванско, османско и хабсбургско притежание, преди да стане част от днешна Румъния. Накъдето и да погледнем, по историческите фасади на сградите си личат следи от шареното минало на града. Когато се разхождаме, имаме чувството, че сме попаднали в приказка. Сякаш зад всеки ъгъл ни очаква красива принцеса или смел воин, яхнал коня си.Тук всяка сграда има своеобразна архитектура, която нашепва своята велика история. Градът все още носи осанката на елегантното си минало и енергията на съвременен град със собствена култура.

© Всички права са запазени, 2024.