Комикси „Заветът на хан Кубрат“ за всички третокласници в страната!

Грижата за нашата родина е в ръцете ни!

За поредна година Фондация „Въздигане“, която от години работи активно за съхраняването на българския дух и опресняване на историческата ни памет, провежда благотворителна кампания. В нея стотици доброволци подаряват на третокласници в цялата страна историческия комикс за хан Кубрат. В комикса се разказва за един от най-известните завети в българската история, който Кубрат е предал на своите синове – че само обединени, те могат да са непобедими. 

От комиксите вече получиха всички третокласници от Вълчи дол, Провадия, Преслав, Ямбол и др. Благотворителната инициатива има за цел да покаже добрия пример и да даде един от най-важните житейски уроци на подрастващите, да ги образова и възпита у тях любов към знанието, историята и България. Третокласниците са избрани за тази инициатива, тъй като тепърва ще изучават българска история в часовете. Децата са все още с чисто съзнание и с лекота възприемат посланието на Кубрат за единство и отговорност към ближния. А и значително по-градивно за обществото ни би било, ако децата ни подражават на реални български герои, посветили живота си на създаването и укрепването на българската държава, отколкото на чужди и измислени като Батман или Спайдърмен. 

Спасението на България е във възраждане на родолюбието. За това обаче е нужен обединяващ идеал. Можем да го открием у нашите предци, които отдавна са ни дали пример как живеят истинските хора. Когато българите разберем каква кръв тече във вените ни и какви качества са закодирани в гените ни, оковите на съзнанието ще паднат. Невъзможното ще стане възможно и най-после животът ни ще бъде изпълнен със смисъл.

Ако искате да бъдете част от съзидателните инициативи за съхранение на българския дух и държава, можете да ни намерите на vazdigane.bg или на тел. 0887 499 224.

И помнете – различен свят не се гради от безразлични хора. Бъди промяната, която искаш да видиш! 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД