Млад българин дари средства за книги в помощ на подрастващите

Желанието му беше да ги дарим на подрастващи в нужда, като, разбира се, „Най-богатият човек във Вавилон“ беше една от тях.

Има много причини да вярваме, че в България нищо добро няма да се случи, и още повече да повярваме в обратното. Всичко зависи от това какво ще изберем да видим, да търсим и, разбира се – да правим. Един добър пример, който ни показва, че вървим в по-добра посока, е младият българин Тодор Тодоров, който живее и работи в Германия. Както много други наши сънародници извън родината си, той милее за България и я пази в сърцето си. С Тодор се познаваме от две години. Тогава той реши да си вземе книгата „Най-богатият човек във Вавилон“. Бях му разказала, че може да му помогне в работата му с парите, че дава безценни практични съвети, на които не ни учат в училище, че е кратка, с интересни разкази, което я прави леснa за четене. През тези години не сме общували често, но покрай новогодишните празници се чухме.

Нямах представа, че книгата му е променила светогледа изцяло и че му е помогнала да премине през трудна ситуация. Докато говорехме, непрекъснато повтаряше, че всеки трябва да я прочете и че за подрастващите ще бъде безценна – колкото по-рано се докоснат до описаните правила в нея, толкова по-рано ще имат шанса да тръгнат по пътя на успешните хора.

По време на разговора на Тодор му хрумна да дари средства, с които да закупим по-голямо количество книги от академията на „Тогедър България“. Желанието му беше да ги дарим на подрастващи в нужда, като, разбира се, „Най-богатият човек във Вавилон“ беше една от тях. Аз приех да бъда част от тази кауза и се заех със задачата да взема книгите и да намеря младежи в София и във Варна, на които да ги подаря. Заедно с мои приятели подарихме над 35 книги за личностно развитие, лични финанси и романи за оформяне на силен характер от академията на „Тогедър“. Видях десетки будни деца и поговорих с тях. Исках всеки да знае, че трудностите можем да ги използваме като трамплин в живота и тези книги и прилагането им са нашето стъпало. Те ни правят по-силни, по-отговорни и можещи и не са повод да влизаме в ролята на жертви, а да се изправим и да продължим напред по-силни.

Така Тодор Тодоров успя да накара тези деца да се усмихнат, да мечтаят, да повярват, а това може да доведе до положителна промяна в бъдещето им. Постъпката на този българин е вдъхновяваща. Ако всички сме като него, мислим за децата, за другите, а не гледаме само в собственото си канче, България със сигурност я чакат добри времена. Изберете да виждате доброто. Търсете го всеки ден и не спирайте да го правите.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД