Фондация „Въздигане“ – активна дейност в полза на България

Преди години активисти на Фондация „Въздигане“ поставиха скулптура на хан Алцек в Челе ди Булгерия, Италия, а през 2023 г. поставиха паметник на хан Котраг в град Самара, Русия.

От години се води масирана атака срещу самосъзнанието на българите. Подменянето на историята, желанието за смяна на национални празници и разделянето на обществото са само част от тази атака. Стигаме дотам, че думите „родолюбец“ и „патриот“ изменят своето значение и дори придобиват отрицателен знак или будят насмешка. Да обичаме българското и да го пазим, не означава да мразим другите народи и да отричаме всичко останало. Това означава да уважаваме историята, културата, традициите си, да сме горди с предците си българи, които знаем каква кръв тече във вените ни и какви качества са закодирани в гените ни. Да имаме общ идеал, за който да се борим, и да знаем какъв е смисълът на съществуването ни. Благодарение на всичко това ние можем да изградим силно общество и добро бъдеще за нашата родина и да се съхраним като народ. 

Фондация „Въздигане“ от години работи за връщането на самоуважението у българите и запалването на искрата на родолюбието у малки и големи. Доброволци от цялата страна участват в най-различни инициативи в подкрепа на това. Ако изброим всичко, което са направили група обединени българи, милеещи за България, ще видим, че тяхната работа е апостолска. Може да не успеем да съзрем веднага резултата от делото им, но след години ще го усетим със сигурност. Докато има родолюбци като тях, можем да сме сигурни, че и България ще я има.

Ето какво свършиха активистите на фондацията през 2023-та:

- Отпечатаха 70 000 исторически комикса „Заветът на хан Кубрат“

За пореден път доброволци на фондацията се обединиха и с лични средства осигуриха запечатването на историческите комикси за третокласници, които са предназначени за даряване. 

- Подариха комиксите на деца в десетки градове и села в България

Не само средства отделиха, но и време да минат във всяко едно училище и да ги подарят. Комикси вече са раздадени в Плевен, Шумен, Велико Търново, Вълчи дол, Провадия, Бургас и др. През 2024 г. предстои доброволците да минат през училища в цялата страна.

- Направиха редица благотворителни базари

Срещу дарения хората можеха да се сдобият с тениски с лика на български владетели, исторически романи, детски приказки за малки и големи. Средствата бяха предназначени за родолюбиви каузи, които завършиха успешно.

- Купиха и подариха генератор за гр. Арциз, Украйна 

С успешно събраните 16 000 лв. закупиха и подариха генератор на отец Гендаций, за да продължи възстановяването на раннохристиянския български храм в Арциз.

- Подпомогнаха градежа на православен храм край Казанлък

Събраха 15 000 лв., с които подпомогнаха градежа на храма.

- Поставиха успешно паметник на Котраг в Самара, Русия

Преди години активисти на Фондация „Въздигане“ поставиха скулптура на хан Алцек в Челе ди Булгерия, Италия, а през 2023 г. поставиха паметник на хан Котраг в град Самара, Русия. Това беше истинско предизвикателство! Влошаването на отношенията между САЩ и ЕС с Русия направи така, че нашите политици стопираха паметта на народа. Оказа се, че тези, които са избрани да защитават българския интерес, изпълниха чужди нареждания, вместо да защитят народа, и това направи осъществяването на тази задача много трудно. Въпреки това нагледно се разбра, че нищо не може да спре обединените българи, и паметникът беше успешно транспортиран до гр. Самара, където основателят на Волжка България и брат на хан Аспарух може да наблюдава река Волга и да бъде неин пазител. 

- Издадоха книга за село Богдан 

Фондация „Въздигане“ издава стойностна българска литература и водена от идеята да върне любовта към коричната книга, насърчава хората да четат. Книгата „Из забравената история на село Богдан“ се издаде малко след като селото стана жертва на опустошително наводнение. Средствата от продажбата й са предназначени за помощ на пострадалите хора от селото.

ТЕЧЕ АКТИВНА КАМПАНИЯ  по възстановяване на православния храм „Света Петка“ в Средно село 

Научени сме да чакаме друг да ни оправи, с времето изгубихме вярата си, а загубата на вяра води и до загуба на смисъл в живота. Няма пари, власт и известност, които да го запълнят. През последната година българи от цялата страна се обединиха в каузата за спасяване на православния храм „Света Петка“. С благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан храмът ще бъде изцяло възстановен. През 2024 г. очакваме неговото завършване. 

Всеки, който желае заедно да работим за една по-добра България, е добре дошъл да се включи като доброволец във Фондация „Въздигане“ и през новата 2024-та! 

Тел. за връзка с нас: +359 887 499 224, Имейл

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД