Безплатните неделни обучения в с. Неофит Рилски продължават

От думите на лектора стана ясно, че предприемачеството е служба, а разумната и премерена служба е най-практичното нещо, което човек може да предприеме, ако иска неговите усилия да доведат до положителна промяна в дългосрочен план.

Проведе се поредното безплатно неделно обучение на общността. То се състоя в „Ханът“ в с. Неофит Рилски, а лектор беше основателят на Исторически парк Ивелин Михайлов. На фокус беше автобиографичната книга на Хенри Форд „Моят живот и работа“.

Участниците в обучението се запознаха с икономическите разбирания на Хенри Форд, който е сред водещите индустриалци през миналия век. Ивелин Михайлов разясни основополагащи понятия във финансовата сфера и в планирането на личните финанси, като сподели и примери от своята практика. Участниците в обучението научиха, че начинът за справяне с бедността е да впрегнеш своите усилия в правилната посока и да приложиш на практика ефективни действия, които да бъдат продуктивни както в личен план, така и за обществото. От думите на лектора стана ясно, че предприемачеството е служба, а разумната и премерена служба е най-практичното нещо, което човек може да предприеме, ако иска неговите усилия да доведат до положителна промяна в дългосрочен план. Това, което отказва хората от тяхното желание да направят първата крачка, е несправедливостта, която виждат около себе си и която често изпитват на гърба си. Веднъж решил се да направиш първата крачка, не бива да поемаш пътя на безпринципността или на недалновидните компромиси, които обричат дългосрочните цели.

Пълният запис на обучението е наличен тук

Записи от всички неделни обучения можете да откриете в Телеграм канала на „Красиво Ветрино“ .

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД