Доброволци получиха ценни познания и опит в натуралното земеделие

„Храна от село“ има за цел да сподели целия модел на производство до най-малкия детайл с желаещите да отглеждат природосъобразно.

Доброволчеството има различни измерения и те не се изразяват само в безкористния жест на даване, помощ и подкрепа, които получава нуждаещият се от тях. Голямата полза, тази, която не се вижда, е за доброволеца, който дава, но и получава неизмеримо повече, и не само като вътрешно удовлетворение.
 
За да разберете какво имам предвид, ще дам пример с последната акция на доброволците покрай Исторически парк, които се събраха в съботния ден и помогнаха в стопанството „Храна от село“ в с. Неофит Рилски, където се произвеждат натурални плодове и зеленчуци. Когато купуват храната си, повечето хора не гледат качеството и произхода й, а цената на продукта, което пък се отразява на удоволствието от консумацията й, както и на нашето здраве. Екипът на „Храна от село“ има за цел да сподели целия модел на производство до най-малкия детайл с желаещите да отглеждат природосъобразно продуктите за трапезата си. Интересът към натуралното земеделие постоянно нараства и вече са хиляди посетителите в градините на „Храна от село“ и участниците в беседите за правилното земеделие, което се прилага в тях. 
 
Доброволческата работа в стопанството на „Храна от село“ ни помага да научим как се отглежда истинска храна, как изглежда тя, с какво се отличава от изкуствената, и когато го разберем и се образоваме по темата, много трудно можем да бъдем манипулирани. Натрупаният опит и осъзнаването за стойността на истинските натурални продукти вече ни превръщат в една идея по-знаещи, по-можещи и по-здрави.
Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД