Мария от Словакия защити дипломна работа за Исторически парк 

Официално тя е бакалавър по туризъм и дипломният й проект ще послужи като инструмент за информиране на туристическите агенции.

Посетителите на Исторически парк винаги са посрещани гостоприемно от членове на общността, които влагат сърце и душа, за да направят преживяването им в парка вълнуващо и запомнящо се. Гостите ни са изключително интересни и идват от различни части на света. През 2021 г. три ентусиазирани студентки от Словакия и Чехия, търсещи някакъв вид бягство от ограничителните мерки по време на пандемията, избраха за 10 дни да отседнат при нас в с. Неофит Рилски. Една от тях – Мария Фрейвалдова, толкова много се влюби в Исторически парк и цялата вселена, която се създава около атракциона, че реши дипломната й работа в университета да бъде на тема „Иновации в туристическите продукти“, като целият материал да е свързан с Исторически парк.

„Досега съм имала възможност да посетя Исторически парк три пъти и той беше напълно завладяващ за мен, особено първия път. Това е нов проект, извън България не се знае много за него и вярвам, че много хора биха се чувствали по същия начин като мен, поради което бих искала туристическата агенция на чичо ми в Словакия да предложи Исторически парк като нов приключенски туристически продукт за потенциални клиенти. Целият проект е супер вълнуващ, а историята зад него – още повече, затова заслужават да бъдат споделени с възможно най-много хора“, категорична е Мария. 

На 24 януари т.г. Мария успешно защити дипломната си работа пред изпитна комисия на университета „Мендел“ в Бърно, Чехия. Официално тя е бакалавър по туризъм и дипломният й проект ще послужи като инструмент за информиране на туристическите агенции в Словакия и Чехия относно Исторически парк. 

Благодарим ти, Мария, че разпространяваш идеята в Чехия и Словакия!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД