Средно село върви напред

Развитието е вследствие на добрата координация между местната власт, предприемачите и гражданското общество.

Облагородяването на община Ветрино не спира. То показва на дело, че средата на живот не може да се подобри, ако няма взаимодействие между управниците, гражданите и местния бизнес. 

Преди броени дни кметът на с. Средно село Красимир Гочев заедно с новозаселилия се в селото Иван Ракиджийски направиха поредната крачка към превръщането на селото в едно по-уредено място. Заедно те разчистиха терен, по който минава кабел за електричество. Дълго време той бил застрашен от скъсване заради силните ветрове и дори по време на чистенето по него имало скъсани клони. Опасността обаче не попречила на ентусиазма и работата била свършена с помощта на Аргир Аргиров от озеленителния екип на Исторически парк, който винаги се отзовава при нужда. Кметът осъществил и намерението си да постави две улични лампи в разчистения участък, за да направи селото по-приветливо през нощта.

Отделно от това ентусиастите разчистиха и коритото на реката с помощта на работника към кметството в Средно село. Следващата стъпка е отстраняването на една стара постройка, която е опасна и не се използва от никого.

А тъй като вече много от населените места в община Ветрино се борят успешно с демографската криза и с. Средно село не прави изключение, кметът Гочев си е поставил за цел да изгради с общи усилия пясъчник, детска пързалка и пътека към беседката в парка с помощта на местната общност, която винаги е готова да помогне.

Присъединете се към нашата общност в Telegram тук

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД