Съветите на специалиста: Как да инвестираме, ако нямаме пари?

По-високият доход автоматично повишава и разходите.

Повишаването на финансовата ни стабилност е тясно свързано с повишаването на нашите знания и умения в управлението на парите, които изкарваме. Хората вярват, че като започнат да изкарват повече пари, тогава вече ще им стигат и евентуално ще започнат да заделят и за инвестиции. Това, което се случва обаче, е, че по-високият доход автоматично повишава и разходите им, защото започват да поддържат по-висок стандарт на живот. 

Работата ми като финансов консултант е първо да помогна на хората да се стабилизират финансово и след това да им покажа как да „намерят“ пари за първата си инвестиция или застраховка. Това обикновено става със следване на стъпките за финансово планиране и четене на книги на тази тематика.

Стъпки за финансово планиране:

- Заделяне на минимум 10% от всеки приход;

- Водене на отчетност на всеки приход и разход;

- Реорганизация на активи и пасиви;

- Повишаване на продуктивността.

Когато спазваме стъпките, на всеки 5-6 месеца си правим анализ и търсим варианти как да извлечем по-голяма полезност от действията си по тези точки. За повече разяснения по темата може да прочетете статията в сайта на Красиво Ветрино, озаглавена „Как едно семейство с нормални доходи да постигне финансова свобода и независимост?“ 

Бих искал да ви препоръчам три книги, които могат бързо да ви осигурят между 2000 и 15 000 лв. за първата ви инвестиция, ако, разбира се, ги прочетете и приложите. Това са „Лесният долар“, „Най-богатият човек във Вавилон“ и „Парите или живота“. Може да си ги поръчате от academy.toghether.bg/book или от финансов консултант на „Тогедър“. 

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД