Предстои издаването на третата част на комикса „Спартак – Легендата“ 

Комиксите за Спартак могат да бъдат закупени от Исторически парк или онлайн чрез сайта.

Предстои издаването на третата част на комикса „Спартак – Легендата“ 

Работи се по издаването на третата част на българския графичен роман „Спартак – Легендата”. Това заяви авторът на комикса Теодор Манолов. Той добави, че работните проекти пред него са с цел да направят отново известни най-популярните комикси от списание „Дъга“, които поставят на фокус историята на България и българските земи.

Манолов сподели, че първите два комикса за гладиатора Спартак, издадени с помощта на Исторически парк, са се харесали на публиката и са получили немалко отзиви. В третата част илюстраторите ще обърнат по-голямо внимание на оръжията от епохата, понеже техните наблюдения показали, че снаряжението вълнува читателите най-много. Затова Манолов започнал усърдна работа със своите помощници и колеги възстановчици, за да може оръжията от епохата на великия гладиатор да бъдат пресъздадени възможно най-точно. Той добави, че българската публика е взискателна за достоверността, когато става въпрос за историята, затова се опитва да даде възможно най-доброто качество.

Манолов посочи, че партньорството му с Исторически парк трае вече четвърта година. По негови думи никой друг не е инвестирал толкова много в проекти, свързани с българската история. За самия него това е една от най-леко, най-отговорно и най-честно вървящите работи в цялата му кариера. Авторът добави, че вече работи по проект, свързан и с героя от Първото българско царство Елемаг. Комиксите за Спартак могат да бъдат закупени от Исторически парк или онлайн от сайта ipark.bg

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД