Нагледен урок по родолюбие в общините Дулово и Исперих

Амбициозна цел са си поставили от Фондация „Въздигане“ – да достигнат до всички училища в България, за да представят пред учениците от 3-ти клас урок по родолюбие.

Амбициозна цел са си поставили от Фондация „Въздигане“ – да достигнат до всички училища в България, за да представят пред учениците от 3-ти клас урок по родолюбие. На 28.03.2024 г. доброволците към Фондацията – Елисавета Славова, Петър Иванов, Николай Христов, със съдействието на Николай Колев от Amavi Travel, посетиха няколко училища в общините Исперих и Дулово. Целта на посещението им беше да се срещнат с третокласниците в ОУ „Христо Ботев“, с. Китанчево, общ. Исперих, ОУ „Васил Левски“, с. Тодорово, общ. Исперих, ОУ „Христо Ботев“, с. Паисиево, общ. Дулово. Пред децата беше представен заветът на хан Кубрат с прословутия сноп пръчки, превърнал се в символ на българската единност и носещ мъдростта, че заедно сме по-силни. Така нагледно малчуганите научиха урока, който мъдрият хан е искал да предаде на синовете си. Всяко дете получи за подарък и историческия комикс за хан Кубрат.
Интерес у третокласниците предизвика и участието на неолитния човек – Новокамен, който представи оръжия и сечива от времето на каменната епоха близо 10 000 г. пр.н.е.
В деня, изпълнен с много емоции и преживявания, по случайно съвпадение учениците от ОУ „Христо Ботев“ в с. Паисиево имаха занятие по народно творчество. Облечени в традиционни носии, те изпяха хубава българска песен, което допринесе още повече за уникалната атмосфера.

Ако искате и вие да видите радостта и пламъка в очите на децата, научавайки за мъдростта, съхранила българския народ, станете доброволец към Фондация „Въздигане“.

Може да се свържете с нас на тел. 0884 706 687.
Или vazdigane.bg.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД