Национална изложба на комикси, посветени на историята, ще гостува на Исторически парк

Този жанр е широко разпространен в Европа, най-вече в страни като Италия, Белгия и Франция. Това е първото по рода си събитие за България, което ще представи в ретроспекция творчеството на големи български илюстратори, работили от първата половина на миналия век до днес.

Посетителите на парка ще могат да се докоснат до образци на Деветото изкуство от различни периоди

Национална изложба на историческия комикс ще бъде открита през месец май в София, в галерията на Съюза на българските художници (СБХ) на ул. „"Шипка“" 6, а след това експозицията ще може да бъде разгледана и в Исторически парк. Това е първото по рода си събитие в България, което ще представи в ретроспекция творчеството на големи български илюстратори, работили от първата половина на миналия век до днес.

Този жанр в Деветото изкуство е широко разпространен в Европа, най-вече в страни като Италия, Белгия и Франция. Исторически парк е най-големият меценат в тази сфера в България и е сред основните спонсори на експозицията. Част от изложените комикси днес са действителност благодарение на културната дейност на Исторически парк, насочена към развитието на родната култура и популяризирането на историята на България и българските земи.

Българските творци, които ще вземат участие в изложбата, ще покажат своите индивидуални творчески подходи при разработване на сюжети, свързани с известни личности от миналото на страната и нейните географски предели. Мероприятието ще даде възможност на съвременните зрители и читатели да се запознаят и с най-новите издания в този жанр, към които спадат и комиксите, издавани от Исторически парк.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД