Дискусия за лични финанси с ученици в гр. Кубрат

Финансовият консултант Нурай Юсеинов сподели своя личен опит и даде ценни съвети на гимназистите.

Дискусия на тема лични финанси, финансово планиране и професионално израстване се проведе в Професионалната гимназия – гр. Кубрат. Финансовият консултант от „Тогедър“ Нурай Юсеинов представи своя дългогодишен опит в областта на финансите, запозна учениците с определенията за парите и тяхната история, след което обясни на подрастващите колко е важно да планират правилно личните си финанси, ако искат да бъдат добре подсигурени материално. Той разясни и че печалбите не идват на база вложено време, а на база ефективност.

Освен финансовата страна на въпроса консултантът засегна и темата за професионалното развитие. Той посочи, че е важно всеки един от учениците да избере правилната професия за себе си, която ще го прави щастлив, и че за натрупване на богатство не е необходимо да напуска България. Юсеинов сподели, че преди време самият той е търсил своето професионално развитие в чужбина, докато не осъзнава, че с правилните знания и умения човек може да се развива във всяка една точка на света. Неговата история вдъхнови много от учениците, които бяха заявили желание да напуснат родния край. Те му зададоха и множество въпроси, на които той отговори изчерпателно и с удоволствие. 

В края на срещата, продължила в рамките на един учебен час, финансовият консултант подари на учениците книгата „Най-богатият човек във Вавилон“, която е сред основополагащите четива в областта на личните финанси. 

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД