Мениджърите на „Амави травъл“ впечатлени от видяното и съпреживяното в Исторически парк  

„Мистичната Североизточна България“ е авторска програма на известната туроператорска  фирма и включва посещение на най-големия културно-исторически атракцион.

„Мистичната Североизточна България“ е авторска програма на известната туроператорска  фирма и включва посещение на най-големия културно-исторически атракцион

 

Едно от най-важните условия за воденето на успешен бизнес е изграждането на добри взаимоотношения с ключовите партньори. За да се изградят силни и трайни взаимовръзки с тях, са необходими стратегия, усилия, време, но най-вече отношение.

Исторически парк се гордее с отношението и вниманието, които туроператорите получават тук. Поредното доказателство за установяване на ползотворно партньорство бе гостуването на мениджърския екип на „Амави травъл“ през изминалия уикенд.

„Амави травъл“ е сред най-активните туроператори в страната с офиси в Свищов, Исперих, Враца, Самоков, Банско, Пловдив и София. Компанията предлага свои собствени туристически програми, които акцентират върху българската история, култура и природа.

Последната авторска програма на туроператора се нарича „Мистичната Североизточна България“ и включва посещение в Исторически парк.

Управителите на регионалните офиси на туроператора бяха посрещнати от екскурзовода Елисавета Славова, която ги запозна с историята на създаването на парка, а след това ги поведе на вълнуващо пътешествие във времето. Пред сетивата на гостите се разкри хилядолетната история на културите и народите, населявали българските земи. Траки, прабългари и славяни оживяваха, за да разкажат за своя бит, вярвания и достижения, а царският дворец от епохата на Второ българско царство порази със своята мащабност. Гостите имаха възможността да опитат от храната и напитките, които се предлагат на територията на парка, а така също и да участват в активностите, в които всеки един посетител може да се включи по време на своето посещение. Най-интересни и наситени с приятни емоции за гостите бяха стрелбата с лък и конната езда. 

След като разгледаха Исторически парк и останаха очаровани от видяното и съпреживяното, гостите се отправиха към „Ханът“ в с. Неофит Рилски, където се насладиха на вкусните и питателни ястия, предлагани от любезните домакини. 

Възстановили своите сили, гостите се отправиха към Юртеното селище. Тук те бяха запознати с възможностите, които то предлага за провеждане на детски лагери, тиймбилдинги и други мероприятия. 

За финал на посещението си в „Земята на свободните“ гостите от „Амави травъл“ имаха възможността да видят и да се запознаят отблизо с уникалната средновековна архитектура, пресъздавана в новоизгражданите жилища в селото. Опознавателната обиколка в селото бе водена от Детелина Парушева, която представи пред гостите най-впечатляващите образци на средновековната архитектура, въплътени в удобството и комфорта на съвременния дом. 

Изключително трудно е да впечатлиш човек, чиято професия е да впечатлява останалите, но домакините от Исторически парк се справиха отлично с тази трудна и отговорна задача. Високите очаквания на гостите бяха не само удовлетворени, но и надминати. Видяното и преживяното от тях ги убеди, че славата на парка като туристическа дестинация номер едно в страната е напълно заслужена и че бъдещето на познавателния туризъм в страната преминава през портите на Исторически парк.

Бизнес взаимоотношенията са печеливши не само в началото, когато се изграждат, но са още по-ценни, след като се превърнат в дългогодишно взаимно доверие, сътрудничество и уважение. Посещението на мениджърския екип на „Амави травъл“ в Исторически парк бе първата стъпка към установяване на трайно и плодотворно партньорство с най-значимата културно-историческа дестинация в страната. Малка стъпка, която ще се превърне в голям скок за развитието на българския културен туризъм. 

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД