Злостни нападки довеждат Велислава в Исторически парк, за да се влюби в мястото и хората завинаги

Докато някои все още се чудят кое е истина и кое не е, има други, които действат и вярват на очите си.

Колкото повече те харесват, толкова повече не те харесват. Този израз го чух съвсем наскоро и със сигурност грабна вниманието ми. В интерес на истината много успешни предприемачи казват, че когато човек изгражда нещо ново и наистина велико, отвъд приетото за нормално, и получи омраза, това означава, че върви в правилната посока, че го забелязват! Е, лъжливите статии от определени жълти медии като „Капитал“, „Дневник“ и многото злонамерени хора, които са използвани като бухалка от цялата държавна система, направиха Исторически парк популярен още преди откриването му. И до днес мненията за него в обществото са противоречиви. Докато едни се чудят кое е истина и кое не е, други идват, виждат с очите си, проверяват и се убеждават. 

Причината да ви насоча вниманието върху това е срещата ми с Велислава Минкова. Меко казано, борбена и смела жена, която съдбата отвежда от Петрич чак в село Неофит Рилски. Оказа се, че тя научава за Исторически парк от поредния злонамерен човек, който е бълвал в онлайн пространството какви ли не лъжи срещу родолюбивия проект. До този момент Велислава е вярвала на този човек, но след като прочита поредното словоизлияние, това събужда любопитството й да се запознае с този проект отблизо. Просто е – идва, вижда и от този момент нататък се влюбва в хората, които го правят, и в идеята, която стои зад него! 

Така всичките празни приказки и лъжливи празнословия, които са минали през нея, стават на пух и прах…

Как младата жена дойде от Петрич в село Неофит Рилски?

Велислава следи проекта още от откриването му през 2019 г. Причината да му се зарадва така, освен любовта й към историята, е, че малко преди това е била изправена пред дилема дали да напусне страната. Вижда, че тук й е трудно с финансите, и мисли, че навън ще е по-добре. Желанието й да замине бързо изчезва, когато се прокрадва мисълта, че ако си тръгне, тя би предала родината си. Веднага решава да намери начин тук, у дома. Осъзнава, че първо трябва да подобри финансовата си култура, знанията си в тази област, и започва да се интересува от информация, която да й помогне. Така попада и в YouTube канала на „Тогедър България“, в който предприемачът Ивелин Михайлов и финансови консултанти от фирмата по интересен начин безплатно предоставят полезно съдържание на хората за работа с личните финанси, бизнес успеха и др.

Велислава започва своята промяна и не спира да следи, а едновременно с това, макар и от разстояние, наблюдава развитието на Исторически парк и преобразяването на село Неофит Рилски. Влюбва се в мястото и хората най-вече защото връщат вярата й, че нещата могат да се случват в България, и го доказват с делата си. Като будна жена и майка на две деца тя търси начин как да приложи всичко това и да направи нещо добро за нейното си място. Участва в най-различни обществени инициативи и разпространява „Красиво Ветрино“ на петричани, за да видят един успешен модел в България, но с времето осъзнава, че няма достатъчно съмишленици, и това я обезсърчава.

В крайна сметка децата порастват и Велислава се решава не само да дойде на посещение, а да остане за известно време, за да усети още повече мястото. Веднага се насочва към работата покрай детските исторически лагери, които се организират в селото. Като човек, който обича историята, децата (самата тя има опит като начална учителка), тази работа й пасва идеално. Детските лагери са чудесна възможност малчуганите да съпреживеят историята чрез приключения, да научат за величието на своите предци и да пазят българското винаги в сърцето си. Това още повече я вдъхновява.

„Тук видях среда от хора, за които най-важното не е „аз-ът“, а общата цел и кауза. Винаги съм искала да съм заобиколена от такива отдадени хора“, споделя Вили. 

След това двуседмично посещение Велислава взима категоричното решение да остане в село Неофит Рилски. Днес тя вижда огромен смисъл в нещата, които прави, работи в търговския екип на Исторически парк, участва усилено в популяризирането на проекта сред деца, младежи и студенти.

Разбира се, няма търпение семейството й също да реши да дойде насам. 

Докато някои все още се чудят кое е истина и кое не е, има други, които действат и вярват на очите си. Разстоянието от Петрич до Неофит Рилски не е малко. Щом една жена има смелостта и решителността да дойде и да се запознае с хората зад проекта, значи всеки може. Случаят на Велислава съвсем не е изключение. Все повече стават българите, които разбират за Исторически парк от злонамерени медии и хора и се превръщат в съмишленици и последователи на проекта.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД