Гражданското общество от община Ветрино и „ДоброЖънци“ с доброволческа акция по залесяване

След като достигнаха до язовира, доброволците се разделиха на две групи и засадиха 50 пауловни дръвчета и 50 акации.

Гражданските общества от община Ветрино и Добрич проведоха втора съвместна доброволческа акция. През изминалата неделя доброволци от с. Неофит Рилски, Сдружение „ДоброЖънци“ и жители на областите Добрич и Шумен се впуснаха да залесяват до малкия язовир край с. Плачидол, община Добричка.

След като достигнаха до язовира, доброволците се разделиха на две групи. Първата от тях засади петдесет пауловни дръвчета в близост до опашката на язовирчето, които са дарение от Петър Русев. Другата група се зае да залеси със същия брой акации в близост до пътя, който минава край брега на водоема. Акациите са дарени от gorata.bg, а в групата не липсваха хора с богат опит, които да помогнат в благородната задача. Сред тях бяха дългогодишни доброволци от „ДоброЖънци“ и главният озеленител на Исторически парк Аргир Аргиров.

И през изминалата седмица сред трудещите се имаше хора на различни възрастни. Най-малките бяха малчугани от детската градина, дошли заедно със своите родители, които им обясниха колко е важно да се грижат за природата. Както всеки път доброволците беседваха по широк спектър от теми, показвайки, че доброволният труд не е присъщ на балами, които нямат какво да правят, а на будни българи, научени на постоянство, които искат да дават добър пример и да вършат дела в името на една по-чиста и подредена България.

След като засадиха дръвчетата, част от доброволците се насочиха към паметника на Цимерман в Добрич, почистиха отпадъците около него и си обещаха, че ще се върнат, за да окосят избуялата растителност. Междувременно работата по бъдещата медия „Красив Добрич“ продължава с пълна сила.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД