Ивелин Михайлов отговори на лъжите за Исторически парк, разпространявани в медиите

Сред най-тежките обвиненията на Милков беше твърдението, че теренът, на който е разположен Исторически парк, не е собственост на парка, а е общински.

Предприемачът и основател на Исторически парк Ивелин Михайлов опроверга медийните нападки от страна на влогъра Симон Милков. Това се случи на пресконференция в БТА – Варна, която беше отговор на провелата се по-рано среща с медиите на Милков. По думите на Михайлов пред варненските медии Симон Милков е изложил над 90 неверни твърдения, наричал е Исторически парк „секта“ и „организирана престъпна група“. Той посочи също, че думите на влогъра са подкрепяни от определени медии.

Сред най-тежките обвинения на Милков беше твърдението, че теренът, на който е разположен Исторически парк, не е собственост на парка, а е общински. Михайлов посочи, че всички правни процедури по отношение на придобиването на земята са спазени, всички сделки са чрез банкови трансакции, а документите се пазят както от страна на парка, така и от страна на общината. По негови думи Общинският съвет във Ветрино не е дарил на Исторически парк парцела, разделен на две. Парцелът е един и е закупен през 2016 г. 

Като лъжа предприемачът посочи и твърдението, че над 170 дружества стоят зад негово име в с. Неофит Рилски. Той отрече и обвинението, че е закупил детски градини и училища в с. Невша.

Друга важна част от оборените твърдения беше свързана с дейността на ПП „Величие“, присъствието ѝ в местната власт и за „злоупотреба с адресни регистрации“. 

Той засегна още темите за мегапроекта във Варна, борбата с чуждестранните инвеститори, които искат да изградят ВЕИ паркове в Североизточна България, създава ли частна армия и придобивал ли е имоти чрез обстоятелствено придобиване.

Цялата пресконференция можете да изгледате в Ютуб канала на „Свободен глас“.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД