Изложба на картини разказва славната българска история

За да разгледате обстойно изложбата, не е необходимо да доплащате допълнително освен цената за вход на Исторически парк.

По повод празника на българската писменост – 24 май, в Исторически парк се откри изложба на историческа живопис. Всеки посетител има невероятната възможност да види най-мащабната колекция от картини на историческа тематика, пресъздаващи знакови събития от българската история и разкриващи образите на нашите преславни владетели, воини, духовници и будители. За да разгледате обстойно изложбата, не е необходимо да доплащате допълнително освен цената за вход на Исторически парк.

Една от най-впечатляващите картини, които ще видите, е „Заветът на Кубрат“.

Ханът, който на смъртния си одър поискал да му донесат сноп стрели. Когато те били в сноп, никой от синовете му не успял да ги пречупи. Но когато бивали разделени, много лесно се чупели една по една. Така Кубрат им завещал винаги да са заедно, за да са силни и непобедими. Разделени, ще бъдат слаби и всеки враг ще може да ги сломи.

Картината „Великият цар“ също е включена в колекцията ни. Цар Калоян е живял в едни много трудни времена и е бил начело на младата по това време българска държава. Не е разчитал на външна помощ, а е взел съдбата си и тази на народа си в свои ръце и е успял да сътвори велики дела, с които да остане във вечността.

Картината „Кубрат“ изобразява младия хан, който с енергия и плам поставя основите на една хилядолетна държава. Исторически значимите събития се случват, когато има велики личности, които да поведат хората към един изпълнен с приключения и слава живот. Кубрат е сред най-великите владетели на своето време. Нищо не му е дадено наготово, а сам си го е взел. Нека помним, че ние, българите, не сме просяци, а създатели!

Аспарух – бащата на Дунавска България. Велика личност, голям боец, създател, обединител, водач, милеещ за народа си. На него дължим повече от 1300 години безсмъртие. Живял е в много трудни времена. Борил се е с много силни врагове и е успял да преведе народа си през трудностите към слава, щастие и безсмъртие. Вгледайте се в силата и решителността на този велик българин и помнете, че във вашите вени тече неговата кръв.

Тези и други спиращи дъха картини може да видите на изложбата в Исторически парк през май и юни! Очакваме ви!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД