Чинари във формата на чадър красят юртовия лагер „Наедно“

Този земен рай, в който превръщаме не само село Неофит Рилски, а цялата община Ветрино, е възможен не заради усвоени евросредства, взети държавни субсидии или участие в програми, а единствено благодарение на добрата организация.

През изминалата седмица озеленителният екип на Исторически парк засади още 3 броя дървета чинари, които бяха закупени от български разсадник в Нидерландия. Специалното на тези дървета е, че още от малки най-здравите клони се прихващат и се завързват, за да могат клоните им да растат настрани и по този начин те не само имат по-красив вид, но се получава и естествена сянка във формата на чадър. Под тях ще бъде изградена и беседка, за да се осигури на гостите на юртовия лагер място за отдих през горещите месеци. 

Припомняме, че бяха засадени 8 броя от този вид дървета в центъра на с. Неофит Рилски, които вече почти година радват окото на жителите и гостите. Така стъпка по стъпка селото се превръща в една истинска забележителност и по отношение на ландшафтната архитектура.

Този земен рай, в който превръщаме не само село Неофит Рилски, а цялата община Ветрино, е възможен не заради усвоени евросредства, взети държавни субсидии или участие в програми, а единствено благодарение на добрата организация и отдадените будни българи, с които се обединяваме в името на една цел – да издигнем отново България.

Специални благодарности към всички от озеленителния екип на Исторически парк

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД