Пробългарската партия „Величие” е изненадата на изборите

В продължение на месец партията отсъстваше от социологическите проучвания и нито един от официалните анализатори на политическите процеси не допусна, че тя ще премине дори един процент. 

ПП „Величие” е изненадата на изборите за националния парламент. Под надслов „От пепелта към слънцето” партията успя да премине 4-процентната бариера и да получи правото да излъчи народни представители в Народното събрание.

Още с обявяването на предварителните резултати от екзитполовете социолозите и политолозите побързаха да посочат „Величие” като изненадата на изборната нощ. В продължение на месец партията отсъстваше от социологическите проучвания и нито един от официалните анализатори на политическите процеси не допусна, че тя ще премине дори един процент. 

Факт е, че броени минути след като изборния ден приключи, екзитполовете вдигнаха процентите на младата партия от малко над 3 до над 4. Този процент нарасна с пристигането на първите обработени протоколи, като за момента той се държи около 5%.

ПП „Величие” си е поставила за цел да покаже на дело думите на своя председател полк. Николай Марков и на предприемача Ивелин Михайлов, че промяна може да се постигне и без пълно мнозинство от 51%. Достатъчно е в парламента да попаднат хора, които искат да вършат работа в името на България.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД