Очаквайте индонезийска кухня на фестивала на традиционните храни на 26-27 август
На 26-27 август във Фестивалната зона до Исторически парк са добре дошли всички любители на индонезийската кухня и не само!
Шеф-готвачът на Исторически парк Иван Апостолов е бил главен готвач на пасажерски кораб с интернационална кухня 24 години. Любовта му към индонезийската кухня датира отдавна, нещо повече – жена му, Тари, е индонезийка, което още повече го сближава с индонезийската кухня и тя остава в сърцето му и до днес.
Индонезийската кухня е невероятно вкусна, лесно разпознаваема, тъй като значително се различава от останалите азиатски кухни. Традиционните ястия са по-малко пикантни, но за сметка на това изобилстват от ароматни билки.
В Индонезия има голямо разнообразие от екзотични плодове, зеленчуци и подправки с уникален вкус. Освен това тази страна е богата на морски дарове, има всичко – от малки скариди до акули, от които можете да приготвите най-различни оригинални ястия.
Предложенията на нашия шеф-готвач от индонезийската кухня са:
Пърженият ориз „Наси Горенг“ – нещо, без което никое семейство в Индонезия не може. Първоначалната идея зад това ястие е да не се изхвърля храна. Домакинята ползва за приготвянето му ориза, останал от обяд или вечеря. Сега това ястие може да се намери почти навсякъде – от ресторант в петзвезден хотел до уличен щанд. Няма точно време за „Наси Горенг“: може да го ядете за закуска, обяд или вечеря.
„Гадо Гадо“ – това е вашата салата, ако сте вегетарианец или просто обичате леки ястия. Непременно опитайте тази традиционната индонезийска салата, чийто екзотичен вкус приятно ще ви изненада. Името буквално се превежда като „смес“, тъй като салатата съчетава различни зеленчуци, покрити с пикантен ядков сос.
Още много традиционни ястия ви очакват на фестивала на традиционните храни в Исторически парк.
На 26-27 август във Фестивалната зона до Исторически парк са добре дошли всички любители на индонезийската кухня и не само!
Коментари