Ново- здраве и спорт за малки и големи

Предстои да бъде открит и кабинет за рехабилитация, оборудван и специално подготвен, в който да приема и да помага на хората.

„Няма нелечими болести, има нелечими хора“ – тази китайска мъдрост следва в живота и професионалния си път Димо Дончев, който се включва със своите знания и опит в нашата община Ветрино. Освен че има специално образование и е изучавал източни бойни изкуства, Димо е пътувал и по време на престоя си в Ню Йорк е обучаван в т.нар. от него „житейско училище“ от китайци на шиацу, рефлексология, рейки, лечебен точков масаж и други тайни на нетрадиционната китайска медицина. Получил е и ценни практически знания от руснаци за лечение с нетрадиционна медицина по метода „Бутейко“.

Димо е опитен рехабилитатор и всички негови знания и ценен практически опит ще бъдат на разположение на жителите на община Ветрино. Предстои да бъде открит и кабинет за рехабилитация, оборудван и специално подготвен, в който да приема и да помага на хората. Към всички условия за формиране и укрепване на физическото здраве на човека – като чиста и натурална храна, чиста природа, развиваме възможностите за спорт и движение. Човек със знанията и опита на Димо Дончев е изключително ценен за децата и подрастващите, за които той подготвя професионално детско-юношеско обучение по футбол и – внимание! – специално  обучение на деца, които са изостанали с физическата си подготовка поради обездвижване. По този повод той казва: „Най-важното нещо, от което се нуждаем в живота, е някой, който да ни накара да направим онова, на което сме способни“. Звучи вълнуващо, нали?

Източната философия е помогнала на Димо Дончев да гледа на света по различен начин и да встъпва в друг вид отношения с хората, на които помага – „Няма необучени хора... има тихо, жадно, невидимо преливане на знания между ученика и учителя, между лечителя и лечимия, а именно… ти си той, той е ти.“ Очаквайте скоро новини за началото на неговата практика и новите възможности за жителите и децата на община Ветрино.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД