Исторически парк за деца и ученици - част 1

„Праистория – живот преди 10 000 години“ е първата от програмите, за които ще ви разкажем.

С наближаването на пролетната ваканция и увеличаващия се интерес от учители и родители за организирани ученически посещения и екскурзии, решихме да ви разкажем повече за това какво всъщност се случва по време на посещенията в Исторически парк. 

В Исторически парк епохите са пресъздадени в отделни зони и всяка се превръща в класна стая, където децата се потапят в историята чрез преживяване. Те виждат героите, докосват предметите от бита им, оръжията, виждат одеждите им, докато слушат… Това е най-добрият начин да се докоснат до истинските исторически периоди, герои и събития, за които учат в училище. Важната и ценна информация се поднася под формата на специално подготвени игри и предизвикателства, а екипът от квалифицирани спортни педагози и инструктори поемат изцяло работата с децата. 

„Праистория – живот преди 10 000 години“ е първата от програмите, за които ще ви разкажем. В нея децата се запознават с праисторическите хора, които ги посрещат в древно селище. Те участват в дейности и занимания – част от ежедневието на хората от тези прастари времена! 

Заедно със своите нови приятели децата посещават различни праисторически къщи, където влизат в много роли и научават за най-ценното, което са имали тогава хората – солта. Групата се разделя на няколко отбора, които преминават през множество занимания, изпитания и игри. Някои от тях са лов на глиган с копия, обработка на земята и засаждане на реколта, правене на плет и измазване на колиба с глина, мелене на брашно с хромел, запознаване и търговия с най-ценния ресурс – солта.

Действията се разиграват в праисторическо селище, което включва общо 8 на брой пълноразмерни къщи от епохите неолит (новокаменна) и халколит (медно-каменна). Във възстановените жилища са пресъздадени и различни култови и битови предмети, които помагат на децата да усетят по-пълно духа на епохата и да преживеят вълнуващо приключение, ставайки част от най-древната история на българските земи.

В сайта на Исторически парк може да разгледате нашия каталог за 2023 г., в който ще намерите всички програми за деца и ученици https://ipark.bg/bg-BG/Events/Details/107 

Посетете Исторически парк по време на пролетната ваканция и подарете едно истинско приключение на децата. Възползвайте се и от специалните цени за посещения през месеците март и април. Свържете се с нас на тел. 0896 61 21 75 или ни пишете на имейл.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД