Бялата лястовичка за обърканата ни държава

Изненадата на гостите прерасна в удивление при разходката им в село Неофит Рилски.

Различни са хората, които посещават Исторически парк, различни са представата и нагласата им, с които идват при нас. През тази седмица ни гостува група от 50 висококвалифицирани туристи към Българската академия на науките от София, водена от председателя на Академичното туристическо дружество към БАН г-жа Лена Апостолова. Визитата им включваше наситена програма за посещения на редица туристически обекти. Гостите ни признаха, че са тръгнали с предубеждение и недоверие поради дългогодишните лъжи, клевети и нападки от злонамерените медии, които са достигали до тях. В крайна сметка решават да разберат от първо лице истината и да видят с очите си какъв е този Исторически парк.

„Силно бяхме изненадани. Очаквахме слаба имитация на историята ни, но се оказа точно обратното. Всяка възстановка е изпълнена професионално и прецизно пресъздава периода си. Изненада беше и добрата организация на обслужването“, сподели впечатленията си г-жа Апостолова след разходката им в парка.

Изненадата на гостите ни прерасна в удивление при разходката им в село Неофит Рилски. Очароваха ги построените тук вече множество къщи в средновековен и античен стил, създаденото стопанство за чиста земеделска продукция „Храна от село“, поддържането на парка и цялото благоустрояване на района. Вдъхновиха ги усилията и трудът на хилядите обединени българи, допринесли за благоустрояването и бързото развитие на селото.

„Признавам си с ръка на сърцето, че от 40 години пътуваме по света и у нас, но такова нещо не сме виждали. Гордеем се с всичко, което сте създали и продължавате да изграждате. Вие сте бялата лястовичка за обърканата ни държава“, сподели в края на визитата им в Исторически парк и село Неофит Рилски г-жа Апостолова.

Г-жа Апостолова и цялата група вече знаят, че единственият начин да разберат каква е истината, е да видят с очите си, а не да бъдат лъгани и манипулирани от клеветници.

ИСТИНАТА Е САМО НА КИЛОМЕТРИ РАЗСТОЯНИЕ ОТ ВАС. 

Очакваме ви!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД