Нов дом и в село Момчилово

Подобна комбинация е невъзможна в никоя друга точка на Балканския полуостров.

Благотворното влияние на Исторически парк в община Ветрино продължава и в село Момчилово. Още една западнала къща се превърна в красив и уютен дом. Благодарение на вълната от млади хора, която заля общината, се засили и търсенето на нормални места за живеене. И докато село Неофит Рилски се превръща в туристически център, в който има предимно архитектурни шедьоври, то другите села се оформят като прекрасни места за живот и развитие на земеделие и животновъдство, с което привличат много българи от страната и чужбина. В различни броеве ви запознаваме с развитието на всяко населено място и село Момчилово не остава назад. Неговият уют, подреденост и китна природа са като магнит за младите хора, които вече живеят и се развиват в община Ветрино. Строителните фирми около Исторически парк придобиха редица имоти в селото и започнаха подновяването и изграждането на прекрасни къщи за живот на желаещите да се преселят в общината. 

Къщата, за която ще разкажем, преди години е била закупена от англичани и те са се опитали да й направят някакъв ремонт. Определено или те са искали само да я напудрят, или хората, които са наели да я ремонтират, са ги излъгали. Резултатът е една рушаща се къща, с обрасъл двор, който е бил развъдник на вредители. След закупуването на къщата от фирми, които са дошли да работят в общината покрай Исторически парк, се предприемат радикални мерки за реконструкция и ремонт на къщата. Работата по нея тече повече от 6 месеца, но резултатът е отличен. Строителните дейности успяват да направят стария дом по-здрав и красив от повечето нови къщи, които се строят в България. Оправено е абсолютно всичко, като вътрешният интериор се конкурира с едни от най-добрите образци в градовете. Благодарение на тези съвестни строители всеки човек, който желае да живее в община Ветрино и се обърне към строителните фирми около парка, ще може да се наслаждава на лукса и комфорта, който го има в града, но към това ще добави огромния двор, с който разполага всяка къща в общината, чистия въздух, прекрасната природа, липсата на престъпления и отпускащата тишина. Подобна комбинация е невъзможна в никоя друга точка на Балканския полуостров. Община Ветрино се превръща в най-доброто място за живот, развитие и отмора благодарение на усилията, които влагат всички тези млади хора.

Няма село в общината, което да не е докоснато от подобрението, и сме сигурни, че през следващите 4-5 години промяната ще се случва с още по-бързи темпове, ако не им се пречи. Сигурно е, че ако запазим тази посока, ни очаква едно прекрасно бъдеще!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД