Всеки път ни е вкусно!
Освен изключителни творци, Гого и Таня са и запалени кулинари, познавачи и почитатели на вкусно приготвената храна
Какво може храната да направи за нас в нашето ежедневие, освен да ни засити? Като необходимост за нашето оцеляване тя ни осигурява енергия и съдържа разнообразие от протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. Да, храната е задължителна, но е и едно от най-невероятните удоволствия в живота, което е вдъхновило видни личности да пишат, да пеят и да се шегуват за ролята й в нашата култура.
Нека да ви разкажем за Гого и Таня – хора, посветили живота си на музиката. Той е музикален продуцент и стои зад музикалния дизайн на редица действащи артисти – Jeremy, „Остава“, Владимир Ампов – Графа, както и звуков инженер на някои от най-големите музикални събития в страната. Таня също е музикален талант, познат от проекти като „Давид“ и „Исихия“. За тях нотите са чудо и начин на живот. Артистични и талантливи, те обичат да посещават красиви места, които да ги вдъхновяват и зареждат с положителна енергия. Често пътуват до морския бряг, където стихията на морската вода, вятъра и слънцето им нашепват своите тайни и развихрят въображението им, за да създават нови музикални шедьоври.
Освен изключителни творци, Гого и Таня са и запалени кулинари, познавачи и почитатели на вкусно приготвената храна. Когато техните пътувания са в близост до Исторически парк, те винаги намират време да го посетят. Запленени от красивото място, с удоволствие си хапват от майсторски приготвената храна в заведенията. Обичайно си поръчват от всички видове солени баници, като тяхното най-голямо изкушение е Кърджалийската баница с кокоше месо. Интересна и апетитна, вкусната баница с хрупкавите си точени кори и ароматната месна плънка се е превърната в ритуал и изкушение за сетивата.
Въпреки предпочитанията си нашите гости винаги са готови да опитат различна храна. При последното им посещение имаха възможност да се потопят в една нова експлозия от аромати и усещания при комбинацията на сладко и солено. Новото предложение на майсторите ситничари в Исторически парк – баница с козе сирене, орехи и захарен сироп, определено им хареса. На пръв поглед тези необичайни кулинарни експерименти на солено със сладко изглеждат реално налудничави, но ако просто се решите да ги опитате... Хммм!
Нашите гости си тръгнаха с думите: „Всеки път ни е вкусно!“.
Готови ли сте да експериментирате?
Коментари