Защо Исторически парк е душата на България?

В създаването му няма участие нито един олигарх, няма европрограми и външна намеса.

Преди много години споделих публично, че Исторически парк ще промени съдбата на България и мнозина, които бяха чули това мое изявление или бяха го прочели някъде, ме попитаха как точно един атракцион ще промени съдбата на нашата държава. Тогава ми беше много трудно да го обясня, но сега вече е по-лесно, защото хората започват да виждат резултата.

Всеки от нас се нуждае от чудо, за да повярва. През годините много сме лъгани, мнозина „спасители“ се появяваха, докато накрая спряхме да вярваме. И ставаше все по-трудно да се случи нещо, което да ни върне вярата. Исторически парк е един невъзможен проект, за който всеки българин може само да мечтае, но не вярва, че в нашата страна подобно нещо е възможно. Мегапроект, който може да се изпълни само от някой много богат, много умен, човек с много контакти, а в България такива няма. И изведнъж той се случва, и то по трудния начин. Държавата не само не помага, а прави всичко възможно това да не се случи. ЕС и САЩ активират своите медийни групи и неправителствени организации да направят всичко възможно, за да попречат. Именно тези, от които сме чакали помощ и оправия, са хората и организациите, които ни пречат. Към това прибавяме ковид пандемията и войната в Украйна и вече става ясно, че само богоизбрани могат да направят нещо подобно. Именно в такава среда Исторически парк се ражда, и то само и единствено заради усилията на българския народ, на обикновения човек. И неговото случване е чудо, защото хората започват да вярват, че България и българинът могат. Имаме най-яркото доказателство, че сами държим ключа към по-доброто бъдеще за нашия народ. И всеки път, когато човек загуби вяра, е нужно само да отиде, да го посети, и вярата се връща в сърцето му. 

Мнозина ще възразят и ще кажат (само за да поспорят), че душата на България е Шипка, Царевец, Рилският манастир или някое друго вълшебна място, но те ще сгрешат. Безспорно в нашата родина на всеки километър има места, които ни напомнят за великата ни история и храбрите ни предци, но пропагандата успя да ни внуши, че това е в миналото и днес няма подобни водачи, способни да сътворят това, което са правили предците ни. Накараха ни да повярваме, че сме второ качество хора, че сме лош „мат’риал“, затова спряхме да вярваме в българското, спряхме да вярваме в българите. Именно в един такъв момент се появява Исторически парк. В момент на безверие и отчаяние. 

Неговият мащаб и грандиозността на изпълнението му нямат аналог в целия свят. В създаването му няма участие нито един олигарх, няма европрограми и външна намеса. Управлява се от българи, изгражда се от българи, инвестира се само от българи. Това е чудо и всеки, който се съмнява, може да отиде, да влезе, да види, да пипне и да се убеди. Всеки, който го е посетил, е излязъл различен и отново е готов да повярва и да се бори за страната ни. Известно е, че имаме огромен демографски проблем, който само се задълбочава, а тук, където е Исторически парк, семействата имат между 3 и 5 деца. Често и по телевизията, и в разговори помежду си чуваме, че най-добрите българи са избягали в чужбина и тук няма хора, които да променят страната. Именно хора, които са вдъхновени от този вълшебен проект, стават най-добрите предприемачи, захващат се с най-трудните задачи, учат и се развиват, допринасят и прославят Родината по цял свят. 

До болка познат ни е изразът „хващам Терминал 2 и напускам“, но тук се случва нещо различно. Мнозина българи, които са живели в чужбина години наред, се вдъхновяват и се връщат в България, решени да допринасят и да се борят за народа си. 

Децата, които не могат да отлепят погледа си от електронните устройства, захвърлят всичко и грабват мечовете и щитовете, започват да играят, да се веселят и да изучават историята на великия си народ. 

Всеки чужденец, който го посети, променя нагласата си за българите. Уважението му към целия ни народ става голямо и българинът вече не е крадецът или измамникът от Източна Европа, а е създателят, който твори чудеса, докато другите се чудят накъде да поемат. 

Всичко това и още много други неща ни показват, че именно Исторически парк е душата на съвременна България и той е началото на една промяна, която всички жадуваме. Нужно е да се научим да го посещаваме по-често, да виждаме как вдъхновява хиляди хора, които показват всеки ден, че промяната, единството и добруването не са истории от приказките, а са реално съществуващи и се случват всеки ден. Подобно на огъня, който православните християни вземат от Йерусалим всеки Великден, за да разнасят вярата по света, така и ние, българите, е нужно един път годишно поне да посетим парка и село Неофит Рилски, да заредим сърцето си с вяра и като се върнем по домовете си, да я претворим в дела. Чудесата съществуват и за наша радост Бог ни ги показва именно в нашата страна. От нас се иска единствено да им се насладим и да ги умножим!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД