Партньорство между Исторически парк и Тракийския университет

Чуждестранните студенти ще могат да се запознаят с многовековната история, култура и традициите по нашите земи, ще имат възможност да натрупат солиден практически опит на база познанията, които вече са получили в университета.

През изминалата 2023 г. ректорът на Тракийския университет проф. д-р Добри Ярков бе гост на Исторически парк по препоръка на приятел. След посещението и срещата си с изпълнителния директор Ивелин Михайлов ректорът изрази удивлението си с думите: „Това, което видях тук, напълни сърцето и душата ми и се гордея, че съм българин и че имам такива сънародници.“ Според проф. Ярков всички студенти трябва да посетят Исторически парк, за да се запознаят с историята и да заобичат още повече България. Така се роди идеята за изграждане на стратегическо партньорство между Исторически парк и Тракийския университет с цел създаване на среда за развитие и просперитет на България. Това партньорство може да издигне страната ни на световно ниво, тъй като обучението в университета осигурява широк спектър на професионална реализация, следва съвременните тенденции и е от световна величина, но също така и възпитава студентите в любов към историята и България. В Исторически парк чуждестранните студенти ще могат да се запознаят с многовековната история, култура и традициите по нашите земи, ще имат възможност да натрупат солиден практически опит на база познанията, които вече са получили в университета. По този начин подготвяме бъдещи контакти и с интелектуалци от близки и далечни държави като Гърция, Турция, Русия, Ливан, Ирландия и много други. А нашият колега Пламен Кънчев, който е финансов експерт, вече е част от академичния състав на престижния български университет, като прие поредното предизвикателство – да води лекции по новата, пилотна за България специалност „Управление на лични финанси“. 

Обединените усилия на два колоса в сферата на историята и културата, от една страна, и образованието и професионалните компетентности, от друга, винаги дават плодотворни резултати. Развитието на партньорските отношения между Исторически парк и Тракийския университет в Стара Загора продължава с нови инициативи и през 2024 година!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД