Да спрем джигитите на пътя!

Ще ви информираме в следващите броеве дали правораздавателната система си е свършила работата, или все още има хора „над закона“.

В навечерието на Рождество Христово в с. Неофит Рилски отново се разигра опасна сцена на пътя, застрашаваща живота и здравето на местните хора. През последните години станахме свидетели на големи трагедии, причинени от рецидивисти, които почерниха много семейства именно заради отказа на обществото да заеме правилната позиция, когато е трябвало. В големия град е много по-трудно хората да се обединят и да дадат отпор на тези, които безчинстват по улиците, а усилията на сам човек не водят до резултат. В община Ветрино благодарение непримиримостта на общността стъпка по стъпка започва да се установява ред и справедливост и дрифтаджиите разбират, че тук не са добре дошли.

Навръх Бъдни вечер Красен, минавайки през центъра, вижда пред магазина непълнолетната Моника, която е дошла да отпразнува светлия празник с майка си. Решава да я впечатли, като поднесе колата в широката част на центъра, като по този начин застрашава освен майката и дъщерята, но и останалите движещи се по пътя коли и пешеходци. Друга жена – майка с 6-месечно бебе, подава сигнал в полицията за нарушителя.

След минути се озовах пред строителните офиси, където въпросният Красен беше спрял зад колата на наш колега и му се караше. Слязох да попитам защо се кара, при положение че той преди малко е нарушил правилата за движение, и последва отговор „мишките на Исторически парк да си мълчим“. Отвърнах му спокойно, че ще изчакаме заедно идването на полицията, че имаме записи от видеокамерите и нека органите на реда отсъдят кой е прав и кой крив. Красен смекчи тона и след като осъзна, че това своеволие може да му струва скъпо, предложи да се почерпим, вместо да дава пари за глоби, и да си караме празника. След като решихме да му дадем шанс и да отменим сигнала в полицията, с уговорката повече да не се повтаря, той започна да заплашва, да звъни на „Вальо Питбула“ от Варна и да ме предизвиква на двубой. Малко по-късно по телефона ми каза, че ще мине с 300 през селото и ще се саморазправи физически с мен, при което реших, че прошката, която сме му дали, не е добре нито за него, нито за живеещите в с. Неофит Рилски.

Ще ви информираме в следващите броеве дали правораздавателната система си е свършила работата, или все още има хора „над закона“.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД