Огнеборци и жители на село Ветрино спасяват жена от настъпващ пожар

След бърза реакция на местни жители и сигнал до 112 на място пристига пожарна кола.

На 7 януари в село Ветрино горя двор на къща. След бърза реакция на местни жители и сигнал до 112 на място пристига пожарна кола от службата в Провадия, на място идва и линейка. Пожарът е овладян, но след него винаги остават следи, които да напомнят за проявената небрежност. Изгорели са гараж и намираща се до него стопанска постройка, както и инвентар на собственичката на имота – Диана Мавродиева. Пламъците са могли неусетно да обхванат и къщата на жената, която унесена в работа по дома, се е намирала в съседна на горящия гараж постройка, в пълно неведение за случващото се. А на огнеборците не стигнала водата в цистерната и се наложило да презаредят и да се върнат отново да гасят. Пожарната в Провадия за пореден път доказа добрата подготовка на своите кадри и техния професионализъм. Разбира се, има случаи, когато жители са се справяли сами с възникнал пожар, но те пак идват, за да проверят дали няма нужда от допълнителни действия.

Хората от село Ветрино заслужават нашите адмирации. Първо един младеж се обадил на 112, за да сигнализира, а след него друг, обадили се и три осмокласнички от местното училище. На мястото се насъбрала цяла тълпа с готовност да помага, а младежът Веселин Минчев влиза в двора на Диана, за да се опита да постави маркуч на градинската мивка и да изведе жената от двора до линейката.

След като всичко е вече зад нас, е време за изводи. Първият от тях е, че, въпреки, че причината за пожара не е точно установена, в сезона на запалените печки всяка дребна небрежност може да доведе до трагедия. Вторият е, че повече от година в община Ветрино действат организирано доброволци, които с активни действия показват, че когато се грижим един за друг и за общия ни дом, живеем по-добре, а в случая и по-безопасно и сигурно. В случая най-важното е, че с това даваме пример на младите хора, които вече са с променено мислене. Няма да сгрешим, ако кажем, че на село, от време оно, хората са по-свързани и живеят в пъти по-добре, защото са задружни и не отвръщат глава, когато съседът е в беда. На това му се казва човещина и тя трудно вирее в града. Благодарността на спасената жена и нейните думи казват всичко това: „В този свят на отчуждение, егоизъм и незаинтересованост видях светлина и се върна вярата ми в доброто“.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД