вторник, 30.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Школа „Български юнак“ връща мъжкия дух на българина   

Човекът е адаптивен. Налагало му се е да преодолява всевъзможни трудности, за да оцелее. Нашите предци са се справяли в среда на хищници и без оръжията на цивилизацията. Едва ли някой е предполагал обаче, че ще дойде време, когато хората ще се превърнат в консуматори?!

Гостуване в община Кубрат се превърна в основа за бъдещо сътрудничество

Взаимопомощта е фактор на еволюцията, е смятал руски учен от 19-и век. За благоденствието на една общност също е нужна взаимопомощ, а без сътрудничеството между хората не е минало нито едно велико дело в човешката история.

Мартин Петров: Соколарството се превърна в моя начин на живот

Човекът формира своите възгледи и манталитет, вземайки за модел обществото, към което принадлежи, и така той става копие на средата. Но има и хора, които трудно бихме причислили към определен психологически тип или прослойка, защото са избрали живот извън стандарта. Един от тях е 27-годишният сливналия Мартин Петров. Той завършва Великотърновския университет, специалност „Педагогика на спорта и физическото възпитание“, но не започва да води обучения на ученици, а на хищни птици. Мартин ще ни разкаже малко повече за необикновения си занаят, известен още от древността.