Школа „Величие“ провежда тренировъчни обучения и във Варна

Заниманията по стрелба с лък и историческа фехтовка остават все така приоритет в ежедневието на ревностните ученици от школата.

Обучението в школа „Величие“ при Исторически парк продължава с пълна сила и през зимния сезон. Заниманията по стрелба с лък и историческа фехтовка остават все така приоритет в ежедневието на ревностните ученици от школата. Занятия се провеждат не само в Исторически парк – постоянно средище за възраждане на древното ни минало, но предвид атмосферните условия – и  на закрито във фехтовалната зала на школа „Величие“ в гр. Варна. 

„АРЕТИ – училище по старобългарска сабя“ – гр. Варна (Македонски дом, ул. „Солун“ 2), където се провеждат тренировъчните занятия, е не просто фехтовална зала, а едно ново средище за популяризиране и развитие на българската традиционна култура, история и средновековното военно дело. Тази наша мисия и дейност – емблематична за Исторически парк, разбира се, не може да бъде ограничава от смяната на сезоните и зимния режим на работа на културно-историческия комплекс. Тя продължава без прекъсване – ежедневно и по цял ден. 

 Така в периода 1 януари – 1 март залата в гр. Варна дава възможност на всички възторжени почитатели на българската история да се запознаят с Исторически парк и активностите, които той предлага през активния туристически сезон, и да се докоснат до една макар и малка част от Българското средновековие – култура, бит и военно дело. 

Залата предлага на посетители и практикуващи войнски изкуства: 1. Експозиция с реконструкции на ранносредновековно въоръжение и беседи на тема „Военно дело на българите – въоръжение и снаряжение“ (всеки делничен ден от 17 ч.); 2. Практически обучения по исторически саблен бой – групови и индивидуални уроци (всеки делничен ден от 19 ч.); Демонстративни реконструкторски битки с щит и меч и състезателни двубои по историческа фехтовка (всяка събота от 11 ч.); Обучителни семинари (до 10 души), включващи лекционен курс „Военното дело на българите – военно изкуство“ и практическо обучение „Основи на сабята“ (по предварителен график) и др. 

Продължават, разбира се, и изявите ни по бойните полета в страната и чужбина. Нашите бойци мечоносци са на турнир в гр. Белград (Сърбия), за да завоюват поредните медали в битките „щит и меч“ и да се сертифицират за маршали – съдии, към сформираната и с нашето дейно участие Балканска лига по НМБ и реконструкторски бой – tap fight. 

Очакваме ги с нетърпение!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД