неделя, 28.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Заснеха вълнуващ музикален видеоклип в Исторически парк

Исторически парк все по-често става предпочитано място за снимане на филми, клипове и сериали. В първите дни на месец март ни гостува поредният творчески екип, който превърна парка в своеобразно студио за заснемането на вълнуващия музикален видеоклип „Оставам“.

Храбреците на Белград

На 12-13 януари трима бойци от Школата за старинни войнски изкуства „Величие“ при Исторически парк участваха за първи път в Международния турнир по исторически средновековен бой (НМВ) „Витезови Београда“ (Knights of Belgrade), който се проведе в гр. Белград, Република Сърбия.

Школа „Величие“ провежда тренировъчни обучения и във Варна

Обучението в школа „Величие“ при Исторически парк продължава с пълна сила и през зимния сезон. Заниманията по стрелба с лък и историческа фехтовка остават все така приоритет в ежедневието на ревностните ученици от школата.

Победна 2023 г. за Българската школа за старинни войнски изкуства „Величие“

От зората на Исторически парк Българската школа за старинни войнски изкуства „Величие“ е туптящото сърце на културно-историческия комплекс и неговото лице пред България и света. През годините и най-вече през 2023 г. школата успя да се превърне в явление – непознато досега в света на родната историческа реконструкция, културния туризъм и историческите войнски изкуства. През тази изключително бурна откъм събития година нямаше сцена, бойно поле или връх в полето на нашата дейност, които да не бяха покорени от воините ни.