Храбреците на Белград

Голямото международно състезание бе организирано от сръбското сдружение за историческа реконструкция „Бели орлови“ и Балканската федерация по НМВ и tap fight.

На 12-13 януари трима бойци от Школата за старинни войнски изкуства „Величие“ при Исторически парк участваха за първи път в Международния турнир по исторически средновековен бой (НМВ) „Витезови Београда“ (Knights of Belgrade), който се проведе в гр. Белград, Република Сърбия.

Голямото международно състезание бе организирано от сръбското сдружение за историческа реконструкция „Бели орлови“ и Балканската федерация по НМВ и tap fight, чийто член е и Школа „Величие“. По време на турнира, който се проведе на закрито, акцент бяха НМВ битките, които са и най-атрактивната част от програмата. Поради липса на подходящо снаряжение за тежките сблъсъци в НМВ нашите бойци Йордан Ганев, Станислав Витков и Пиер Леонар участваха в tap fight турнира с „щит и меч“, където, както винаги, се представиха забележително, а Пиер Леонар отново спечели златния медал (за втори пореден път след „Бели орлови“ – Београдска тврђава – 2023 г.).

Преди началото на турнира организаторите обсъдиха и единен за Балканската федерация правилник за реконструкторските битки – tap fight, предложен от Българската школа за старинни войнски изкуства „Величие“ (Исторически парк) и унгарските представители. 

След приемането на правилника тримата ни бойци (както и други български представители) имаха възможност да натрупат практически опит, като съдийстват по време на състезателните срещи. Така те се завърнаха и с международни сертификати за съдии в НМВ и tap fight, което е една изключително важна стъпка за Школата и ще допринесе за по-високото ниво на обучение, провеждането на турнири и въобще за развитието на историческите бойни спортове у нас.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 1 коментара за статията

  1. Радослав Иванов 31.1.2024 9:46 ч.

    Вече си имаме съдии по Tap Fight и HMB!!! Поздравления на Пиер, Данчо, и Станислав! Величие са сила!

    За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД