Активисти на Фондация „Въздигане“ посетиха родните си училища

102 деца от ПОУ „Христо Ботев“ – гр. Търговище, и 45 деца от ПНУ „Христо Смирненски“ – гр. Омуртаг, получиха комикси със завета на хан Кубрат.

На 19 януари т.г. доброволците от Фондация „Въздигане“ Светослав Топалов и Елисавета Славова посетиха родните си начални училища. 102 деца от ПОУ „Христо Ботев“ – гр. Търговище, и 45 деца от ПНУ „Христо Смирненски“ – гр. Омуртаг, получиха комикси със завета на хан Кубрат. В Търговище доброволците бяха посрещнати в училището с популярната песен на Васил Найденов „Междучасие“, която се използва и за училищен звънец, и вдигна настроението в очакване на предстоящия урок по родолюбие.

Учителката на първите два класа Румяна Колева представи на децата Светльо като бивш възпитаник на училището, завършил с отличие. Учениците й вече знаеха завета и детските гласчета огласиха стаята с бодро „Заедно можем всичко“. На път за другите два класа учителката Стела Груйкина показа в коридора рисунките на български владетели – дело на будните ученици, и така се подсили споменът за реално съществувалите български герои по нашите земи. В трети „Г“ клас след представянето на завета учителката Златка Андонова благодари на доброволците, че са като бяла лястовица, предаваща мъдростта, която всеки трябва да си напомня и знае. Вдъхновена от разказа, тя дори даде задача на децата да нарисуват и те комикс със завета на хан Кубрат. В края на урока Г-жа Андонова помоли децата да се прегърнат, защото „прегръдката е също символ на обединението между хората“, и така всички се подредиха за снимка.

В училището в гр. Омуртаг децата с радост приеха подаръците и обещаха да прочетат комикса и със своите родители, като се приберат вкъщи. Всеки, който има добри спомени за училището, от което е тръгнал, може да се обади на тел. 0887 499 224, info@vazdigane.bg и ние ще му съдействаме да дари комикси, да се срещне с първата си учителка и да даде нещо от себе си в замяна на това, което е получил навремето.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД