Съветите на специалиста: Наем или ипотека - какво да изберем?

За да сме сигурни, че сме взели правилното решение, трябва да знаем отговорите на следващите въпроси.

Мнозина си мислят, че ако изтеглят ипотечен кредит за собствено жилище, вместо да живеят под наем, ще се чувстват много по-спокойни. Дали това обаче е така и какви рискове крие подобно начинание? От финансова гледна точка преждевременното закупуване на жилище би могло да се окаже пагубно за благополучието и начина ни на живот. За да сме сигурни, че сме взели правилното решение, трябва да знаем отговорите на следващите въпроси.

Достъпност

Откога датира това желание за покупка на имоти и на какво се основава? Защо не е добра идея да се осланяме на остарели догми? Съществуват ли по-печеливши възможности за вложения на капитал?

Приход - разход

Колко е готов да отделя човек като ежемесечно плащане на наем? А при избора за покупка какво жилище би му се искало да придобие? Как двете обстоятелства са свързани и до какви последици може да доведе желанието за удобство?

Промяна в местоработата

Какво решение ще вземе човек със закупено чрез ипотека жилище при промяна на работното си място? А какво е различно при човека, който живее под наем? 

Здраве и развитие

Когато човек се натовари преждевременно с голямо задължение, колко средства му остават за личностно и професионално развитие? А колко ще успява да заделя за застрахователни и финансови продукти, с които да се подсигури? Защо да се насочват пари в тази посока е толкова важно?

Преждевременната покупка на жилище значително намалява шанса за щастлив живот. Това не означава, че човек не трябва да има жилище – напротив, всеки трябва да има жилище, но кога е точният момент за тази крачка?

За да се запознаете подробно с информацията, можете да изгледате кратко видео от поредицата „Лични финанси“ в ютуб канала на „Тогедър България“  или да прочетете статията в сайта на „Красиво Ветрино“  Как да решим дали да живеем под наем, или да вземем свое жилище с ипотечен кредит?

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД