понеделник, 29.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Школа за мъже и жени, или как ДА БЪДЕМ ПОДГОТВЕНИ

През почивните дни се проведе поредното практическо занятие на Сдружение спортен клуб „Български юнак“. Насоките, в които е планирано развитие на участниците, са разнообразни – справяне при кризисни ситуации с цел оцеляване, знания и умения по първа помощ и тактическа медицина и умения за самозащита.

Доброволци откриха обществена площадка в центъра на Неофит Рилски

През изминалите почивни дни се почисти място в самия център на Неофит Рилски. Наредените плочки и бордюри бяха почистени с мотики и лопати, беше събрана и изнесена почвата, която се е натрупвала през годините върху тях.

Съветите на специалиста: Наем или ипотека - какво да изберем?

Мнозина си мислят, че ако изтеглят ипотечен кредит за собствено жилище, вместо да живеят под наем, ще се чувстват много по-спокойни. Дали това обаче е така и какви рискове крие подобно начинание? От финансова гледна точка преждевременното закупуване на жилище би могло да се окаже пагубно за благополучието и начина ни на живот.

Доброто е живо и е навсякъде

В тези тежки времена на разединение, войни и разруха доброто в живота ни е по-ценно от всякога. Действащите хора около Исторически парк не спират с проявите на доброта и съпричастност, от които особено се нуждаят хората със специални потребности. В предишен брой ви разказахме за похода в Рила планина, организиран от фондация „Ела и ти“, в който бяха предоставени безвъзмездно високопроходими автомобили за извозване на хора с двигателни затруднения. Наскоро отново бяха отпуснати джипове за планински преход, този път по предизвикателно трасе.