Доброто е живо и е навсякъде

Доброволците положиха огромни усилия и всеки постигна за себе си малката, но сладка победа – да дадеш, без да очакваш да получиш. 

В тези тежки времена на разединение, войни и разруха доброто в живота ни е по-ценно от всякога. Действащите хора около Исторически парк не спират с проявите на доброта и съпричастност, от които особено се нуждаят хората със специални потребности. В предишен брой ви разказахме за похода в Рила планина, организиран от фондация „Ела и ти“, в който бяха предоставени безвъзмездно високопроходими автомобили за извозване на хора с двигателни затруднения. Наскоро отново бяха отпуснати джипове за планински преход, този път по предизвикателно трасе.

Пътешествието за доброволците и участниците започна от Варна и Исторически парк, продължи с нощувка в гр. Рила, а на сутринта всички се отправиха към язовир „Калин“ – един от най-високо разположените язовири в страната с надморска височина 2394 м.

Със съдействие на ръководството на Природен парк Рила автомобилите изминаха по-голямо разстояние от позволеното, тъй като сред групата от 80 души имаше седмина с трудна и пълна неподвижност. Доброволците сбъднаха желанието на седем души с трудна и пълна неподвижност да се изкачат на 2520 метра надморска височина!

Екип от 72-ма сърцати помагачи, здраво хванали металната конструкция на специализираните колички, успяха с дърпане, бутане и повдигане да придвижат своите другари в планината. Тежестта в такъв момент не се усеща – заради  адреналина и удовлетвореността от това да се раздаваш за хора, които иначе не биха имали шанс да видят мечтаната гледка. Доброволците положиха огромни усилия и всеки постигна за себе си малката, но сладка победа – да дадеш, без да очакваш да получиш. След обяда в хижа „Иван Вазов“ цялата група беше изпратена с прекрасно изпълнение на гайда, звучаща в прегръдката на планината.

Участниците от Исторически парк дадоха пореден пример как с малко отделено време, любов и усилия в посока благотворителни и доброволчески каузи можем да живеем в по-добра среда, да бъдем по-щастливи и по-удовлетворени от живота.

 Бъдете дарители, а не зрители!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД